CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

A politikai érdek mindent felülír?

2014. augusztus 13. 05:46 - csú

Fidesz-kompánia.PNG2014. április 6.: Hiába' jött napközben Orbán Viktor villámlátogatásra a rezsi-rizsás kommandóshoz, Németh Szilárd este, a választás végén megtudhatta, a csepelieknek elegük van belőle, és a  voksaikkal elzavarták Némethet és a Fideszt.  Borbély Lénárd  itt már sejti, hogy mi vár rá.  A csoportkép exponálásának pillanatában - akár előtte vagy utána - a kerületi fideszesek vajon megkérdezték a fotó baloldali részén látható Ábel Attilát:  becsületes dolognak tartja-e, hogy pártja gátlástalan szavazatszerzési szándékkal látszólag (és a képen) magához ölel egy társadalmi csoportot, a valóságban viszont belerúg abba? Szerinte mit gondoljon az az ember, akit a mellékelt fényképen Ábel Attila mosolyogva átkarolt  április 6-án? Vajon mit gondoljanak Ábel úrról azok a lakótelepi roma emberek, akik oly büszkén állnak díszletet a vezér villámlátogatásához a parlamenti választások reggelén?

Ábel Attila, kerületünk fideszes alpolgármestere amint megtudta, hogy ki lesz a baloldal közös polgármesterjelöltje Csepelen, azonnal elkezdte a személyes lejárató kampányt Horváth Gyula ellen.
Az általa működtetett csepelinfo.hu lomtárából előkotort egy közel évtizedes históriát, amelynek lényege, hogy a IX. kerületi önkormányzat annak idején 32 lakást vásárolt Csepelen, ahová jórészt ferencvárosi romcsaládok költöztek be.

Ábelt nem zavarja, hogy a maga által idézett források szerint is az üggyel nem Horváth Gyula, hanem Orosz Ferenc akkori alpolgármester foglalkozott, annyiban hogy kérte – az egyébként jogilag megtámadhatatlan- lakásvásárlások leállítását. Amely akció az akkori városvezetés fellépése nyomán 2008-ban le is zárult.

Ábel Attila rögtön százmilliárdos „üzletet” emleget, több száz roma betelepülőről , pontosabban (egészen elképesztő, célzatos csúsztatással) “deportáltról” ír, akik Csepel ”több lakótelepén pokollá tették a mindennapos életet”.

Az ügy kapcsán nem mulasztja el azt a pitiánerséget, hogy maga által álruhában szerkesztett csepelinfo.hu-n saját magát, azaz Ábel Attila alpolgármestert idézze, aki: „közleményében kiemelte, hogy az átköltöztetett ferencvárosi romák között több olyan család is volt, akik az életmódjukkal nem akartak beilleszkedni a csillagtelepi, Árpád utcai, Ady Endre úti lakóközösségekbe vagy egyenesen bűnöző életmódot folytattak. Az ingatlanárak lezuhantak, megnőtt a nyakláncletépős bűnözés, a kertvárosi, királyerdei környezetben a besurranásos lopások száma, és ezzel együtt a cigánysággal szembeni előítéletek.”

A címben feltett kérdésen kívül még az alábbiakra kellene válaszolni Ábel úrnak:

1. Nem tartja-e gusztustalannak, hogy politikai érdekből rájátsszon amúgy is lappangó alantas indulatokra és válogatás nélkül általánosítva a beköltözők kapcsán rögtön a bűnözést emlegesse (természetesen szigorúan tények, statisztikai adatok nélkül)?

2. Mi jut eszébe főnökének alább idézett szavairól (amelyeknek őszinteségéről persze meg van a véleményem)?
...Legyél hát, Boldog Jerzy atya, a mi hazánk égi pártfogója is. Kívánjuk, hogy találj otthonra minél több magyar ember lelkében. Taníts meg minket arra a felelősségre, amivel Te tekintettél a társadalom állapotára, gondjaira, bajaira. Indítsd meg szíveinket, hogy mi is szolidaritást tudjunk vállalni minden testi, lelki rászorulóval, hogy ne hagyjunk magára egyetlen szegényt és szenvedőt sem, határon innen és túl… Ámen. / Fohász Boldog Jerzy Popieluszko atyához-Németh Szilárd polgármester március 23-án elhangzott beszéde/.

3. Becsületes dolognak tartja-e, hogy pártja gátlástalan szavazatszerzési szándékkal látszólag magához ölel egy társadalmi csoportot, a valóságban viszont belerúg abba?

4. Szerinte mit gondoljon az az ember, akit a mellékelt fényképen Ábel Attila mosolyogva átkarolt ez év április 6-án? Vajon mit gondoljanak Ábel úrról azok a lakótelepi roma emberek, akik oly büszkén állnak díszletet a vezér villámlátogatásához a parlamenti választások reggelén?

5. Honnan veszi Ábel úr azt az önbizalmat, hogy neki kell nyilatkoznia „az otthonaikért aggódó, jóérzésű és békeszerető csepeliek nevében”? Ki kérte fel erre? Komolyan gondolja, hogy majd ő fogja eldönteni, hogy ki indulhat polgármesterjelöltként Csepelen és a Ferencvárosban?

6. Vajon Ábel Attila hogy költözött Csepelre? Netán ősei birtokára tért vissza, avagy élve a szabad költözés jogával, ő is vásárolt itt egy lakást?

(F. L.)

Forrás:csepelhirek.blog.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr496599159

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása