CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Volt is, lesz is tisztességes önkormányzati tájékoztatás Csepelen

2014. szeptember 12. 05:57 - csú

Újságolvasó-255.pngA csepeliek.blog.hu szerkesztője jóvoltából két írással is „bizonyíthattam”, hogy a 2010-es önkormányzati választások előtt „volt tisztességes tájékoztatás”. A szeptember 3-án, „Tényekkel bizonyítjuk: volt tisztességes tájékoztatás” címmel megjelent összegzésben a 2010-es önkormányzati választás előtti Csepel újság hat számából, a két nappal később közölt „Amikor az ellenzéknek Csepelen még helye volt a helyi sajtóban” című írásban pedig a 2010. szeptember 17-i Csepel újságból igyekeztem röviden bemutatni az akkori ellenzékkel kapcsolatos cikkeket, fizetett politikai hirdetéseket.  Most a 2010. szeptember 24-i Csepel újságban olvasható „anyagokat” tekintettem át, bizonyítandó, hogy a lap fontos feladatának tekintette az ellenzék véleményének, programjainak, jelöltjeinek bemutatását, valódi választási lehetőséget kínálva ezzel a csepelieknek.

Részletek:

A lap első oldalán jelent meg a hír: Staudt Gábor, a Jobbik főpolgármester-jelöltje, szeptember 24-én,  „…a helyi gondok, problémák, megoldandó feladatok megismerése érdekében tényfeltáró látogatást tesz Csepelen”

Az újság 2. oldalán „Dunaparti szemétparty” címmel közöl írást arról, hogy az LMP helyi szervezet tagjai az egykori Rózsa utcai kompkikötő helyén piknikkel egybekötött sajtótájékoztatót tartottak. A rövid tájékoztató ismerteti a pikniken történteket, illetve Somfai Ágnes, a párt budapesti listáján szereplő jelölt és Tenk András nyilatkozatának lényegét. Az eseményről egyébként a CSEPP TV összefoglalót készített.

Egész oldalas fizetett politikai hirdetést jelentetett meg a Fidesz Csepeli Szervezete a 6. oldalon. Az oldal felét Orbán Viktor és Németh Szilárd közös képe „foglalta el”, alatta pedig Borbély Lénárd országgyűlési képviselő és Németh Szilárd országgyűlési képviselő a csepeli devizahiteleseket „szólítja meg”. Az írás a párt parlamenti frakciója által elfogadott „indítványcsomag” nyolc intézkedését sorolja fel, azzal a „reménnyel”, hogy a változások „még idén életbe léphetnek”.

A lap által korábban indított „ÖNKORMÁNYZATI VÁLASZTÁS 2010” című rovat 13 oldalon mutatja be, ingyenesen, az önkormányzati választásokon induló pártok programjait,jelöltjeit és a függetlenként indulókat. Ebből:

>  két teljes oldalt kapott a Fidesz-KDNP. Az elsőn Tarlós István főpolgármester-jelölt és Németh Szilárd polgármester-jelölt arcképe alatt a pártszervezet helyi programja olvasható. A program legfontosabb elemeit már többször ismertettem, most csak megemlítem, hogy ebben megerősítették:  „kezdeményezzük a csepeli kórház visszaszerzését”, illetve, hogy „Csepelen ismét lesz fedett uszoda”. A második oldalon a 14 önkormányzati választókörzetben induló fideszes jelöltek arcképei láthatók;

> két oldalon szerepel a Jobbik helyi jelöltjeinek arcképes bemutatkozása, illetve a polgármester-jelölt egész oldalas programja. A program érdekessége, hogy „A Csevaktól a stratégiai vagyonkezelést teljes körűen az önkormányzathoz rendeljük.”

> két oldalon ismertetik programjaikat az LMP választókörzeti jelöltjei;

> egy-egy oldalon került sor a Civil Mozgalom, az MDF, a Munkáspárt és a függetlenek programjainak és jelöltjeinek bemutatására;

> egy oldalon szerepelteti a szerkesztőség a választókerületi jelöltek listáját, illetve a kisebbségi önkormányzati választás jelöltjeinek névsorát.

Az összehasonlítás a Csepeli Hírmondó jelenlegi számaival az olvasó feladata. Mindenesetre elgondolkodtató, hogy a Fidesz-KDNP 2010-ben Németh Szilárd polgármester irányításával, az első, alakuló képviselő-testületi ülésen, 2010. október 12-én, október 15-i határidővel, megszüntette a Csepel újságot. Itt a vége…?

V O X

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr1006687417

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása