CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Büntető eljárás Borbély Lénárd csepeli alpolgármester ellen - KÖZLEMÉNY

2014. szeptember 16. 13:33 - csú

Borbély-L-EZ kell_1.PNGA csepeli közvélemény ma értesülhetett arról, hogy Borbély Lénárd polgármesterjelölt (Fidesz-KDNP) olyasmivel „dicsekedhet”, amivel egyetlen másik csepeli polgármesterjelölt sem: hosszú évek óta büntetőeljárás van folyamatban ellene!

Borbély Lénárd 2008 óta vádlott, ezt az aprócska tényt sikeresen eltitkolta 2010-ben a választói elől, így nyerhette el parlamenti képviselői mandátumát. Az Országgyűlésben 4 éven át folyamatosan a mentelmi joga mögé bújt, így az ellene folyó büntetőeljárást jegelni tudta. Az igazságszolgáltatás azonban előbb-utóbb még egy fideszes politikust is utolér.

Mára, azaz 2014. szeptember 16-án 12 órára Borbély Lénárd vádlottat újra beidézte a csepeli bíróság.

Ő azonban ahelyett, hogy tisztázta volna magát, sokadszorra gyáván megfutamodott és nem jelent meg a tárgyalóteremben.

Borbély-féle idézés OK.PNGBorbély Lénárd nem először élt vissza a csepeli választók bizalmával, és az ügyben éveken át tanúsított magatartásával bizonyította: emberileg és erkölcsileg is alkalmatlan Csepel polgármesteri tisztségére.

Bírósági tárgyalás híján ezek után október 12-én a csepeli választók hozhatnak ítéletet Borbély Lénárdról.

Demokratikus Koalíció Csepeli Szervezete

Magyar Szocialista Párt Csepeli Szervezete

EGYÜTT-PM Csepeli Szervezete

///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Az Index többek között ezt írja Borbély ügyéről:

Hosszú szünet után újra indult Borbély Lénárd büntető ügye. A csepeli fideszes politikus ezzel az egyetlen polgármester-jelölt, aki vádlottként fut neki az októberi önkormányzati választásnak.

A per kedden indult volna csepeli bíróságon, de Borbély nem jelent meg a tárgyaláson.
Az ügy még 2008 elején indult, amikor az önkormányzat képviselőtestületi ülésén Borbély azzal vádolta meg az egyik szabad demokrata képviselőt, hogy áruba bocsátotta szavazatát. A fideszes politikus a 2008. február 21-i nyílt ülésén a kerületi költségvetés tárgyalása során Kál Károly önkormányzati képviselőnek címezve azt mondta: „Fölöslegesnek tartom, hogy az MSZP-SZDSZ vezetéshez szükség legyen Kál Károly részére havi illetve éves szinten 36 millió forint kifizetésére az igen szavazatok miatt.”

Az helyi SZDSZ-t vezető Kál feljelentést tett. Az ügy azonban 2011-ben az Országgyűlésben elakadt. Az időközben parlamenti képviselővé vált Borbélyt ugyanis nem adta ki az Országgyűlés mentelmi bizottsága. A testületben patthelyzet alakult ki, mert a kormánypárti képviselők nem támogatták a mentelmi jog felfüggesztését, a kormánypárti bizottsági tagok nemmel, az ellenzéki képviselők igennel voksoltak.
Végül a parlament fideszes többsége is leszavazta a kiadatást, ezért a bíróság akkor megszüntette a büntető eljárást.
Csepelen egyébként kiélezett a verseny bírósági ügyekben. Az MSZP 2010-es polgármester-jelöltje, Szenteczky János ellen több mint húsz eljárást kezdeményezett a Németh Szilárd által vezetett Fidesz. Szenteczky azonban most nem indult a vezetői posztért, viszont a szocialisták listáján előkelő helyet kapott. (index.hu)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr846703091

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása