CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Be kell tiltatni a gyermekek ketrecharcát Csepelen is!

2014. szeptember 21. 04:57 - csú

Ketrecharc gyerekkel.PNGA gyermekek számára szervezett ketrecharcok azonnali  betiltását sürgeti az LMP, amely szerint a kormány semmit nem tesz az ügyben.

    Ikotity István képviselő  sajtótájékoztatón azt mondta, hogy nyáron rendezték azt a csepeli viadalt, amelyen kiskorúak életveszélyes sérüléseket szenvedtek, de a kabinet részéről azóta is csak üres ígérgetések hangzottak el az ügyben. Az önkormányzati választás előtt várhatóan már nem kerül a parlament elé ilyen kormányzati javaslat, ezért újabb hónapot csúszhat a gyermekviadalok betiltása – tette hozzá.

    Emlékeztetett: az LMP a nyári rendkívüli ülésszakban javaslatot nyújtott be a parlament elé, amelyik alapján a sporttörvény kimondta volna a kiskorúak testi, lelki és érzelmi fejlődését veszélyeztető rendezvények tilalmát. Azt, hogy ez a tilalom mely sportokra vonatkozik, kormányrendelet szabályozná. 
    Emellett az ellenzéki párt a büntető törvénykönyvben rögzítené a kiskorúak veszélyeztetésének egy speciális esetét, egytől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetve az ilyen rendezvényeken a fogadásszervezést és fogadáskötést.
    Szél Bernadett, az LMP társelnöke úgy fogalmazott: a kabinet "egy tollvonással" írta át az alkotmányt vagy a választójogi törvényt, de a gyermekek érdekében hónapok óta nem lép fel. Megjegyezte: a kormánypárti politikusok kommunikációja "totálisan zavaros", mert egyszer a sporttörvény másszor pedig a gyermekvédelmi törvény módosítását tartják szükségesnek az ügyben.
    Amikor kiderült a csepeli eset, az LMP rá néhány hétre benyújtotta a saját javaslatát, ezt a gyorsaságot vártuk volna a kormánytól – felelte arra a felvetésre, hogy Simicskó István sportért felelős államtitkár a Blikknek azt mondta: az Igazságügyi Minisztériummal, a Magyar Olimpiai Bizottsággal, a küzdősportágak vezetőivel és a gyermekvédelmi szervezetek bevonásával már az őszi ülésszakban a parlament elé viszik, hogyan lehet szigorítani a szabályokon.(MTI)

////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Majd októberben...

Blikk tegnap még arról cikkezett, ahhoz képest, hogy a gyermek-ketrecharc ügy nagy port kavart és mind a politika, mind a sportélet felháborodott és azonnali cselekvést követel, hónapok óta nem történt semmilyen előrelépés. Közben Felföldi és Lacza újabb versenyt akart rendezni.

A lap úgy tudja, a rendőrség kiskorú veszélyeztetése miatt nyomoz a gyerekeknek rendezett ketrecharc versenyek miatt, Felföldi Szabolcs küzdősportiskolája továbbra is várja a jelentkezőket, holott edzésein mindennapos a testi fenyítés, a fájdalom és a vér. Ezt a lap egyik magát érdeklődő szülőnek kiadó újságírója tudta meg magától Felfölditől.

A bulvárlap birtokába jutott egy nyilatkozat is, amit nem csak a szülőkkel, de a gyerekekkel is aláíratnak, ha ketrecharcra jelentkeznek. Ebben a kiskorú egyes szám első személyben kijelenti: „bármilyen módon, akár szándékos, akár gondatlanságból elkövetett sérülést okoz, úgy annak jogi és anyagi felelőssége őt terheli. Tudomásul veszi és elfogadja a védőfelszerelésekre vonatkozó tájékoztatást, és azt, hogy ezek használata nem kötelező."

A lap megkeresésére Simicskó István sportért felelős államtitkár elmondta: törvénytelen, hogy 14 év alatti gyerekekkel szerződéseket iratnak alá, melyben kijelentik, hogy mindenért őket terheli a felelősség.

Mindent megteszünk, hogy minél előbb megoldódjon a helyzet. Most szigorítjuk a jogszabályokat. Ebbe a Magyar Olimpiai Bizottságot, az Igazságügyi Minisztériumot is bevontuk, (amely már jóvá is hagyta ezt), kikérve a küzdősportok sportági szakszövetségeinek a véleményét – mondta el Simicskó.

Az államtitkár reméli, hogy már októberben az Országgyűlés elé kerül az ügy...

További részletek ITT 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr96713269

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása