CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Most mi van? Fából vaskarika!

2014. szeptember 30. 02:01 - csú

Kérdőjel-más-255_4.pngEgy hete tudjuk az illetékestől, Rubovszky Györgytől, a KDNP képviselőjétől, a T. Ház mentelmi bizottságának elnökétől: most már minden kétséget kizárva diktatúra van! Legalább is ezt állítja R.Gy. (kimondva eregy) ne csodálkozzunk, ez a többség uralma a kisebbség felett (és nem minden magyar képviselete, szolgálata). No nem túl eredeti megállapítás, hisz már véi (leírva V. I.) elvtárs jóval régebben leszögezte (s velünk megtanultatták) a proletárdiktatúra egyenlő a többség uralmával a kisebbség felett. De hol van már Lenin elvtárs, pláne a proletárok? Csak a többség uralma maradt meg a kisebbség felett. Persze ez már akkor sem volt gyakorlatilag igaz, mert valójában egy kisebbség uralkodott a többség „nevében”, a kisebbség felett. Ezek ugyanazok a mondatok.

Nincs új a nap alatt, egy újszülöttnek minden „vicc” új, nem tanulunk és nem felejtünk. Tudom ezek már közhelyek, de legalább így hellyel közzel valami jut a köznek is. De nézzük milyen kisebbségen uralkodnak a csak magukon nem tudó uralkodók!

Szerintük ugyanis  már nincs is kisebbség, maximum még egy kevés október 12-éig, aztán a baloldal (mindenki aki nem jobboldali) lenullázódik a keleti „bölcsek” friss követője szerint.

Így végleg megvalósulhat a nagy nemzeti összefogás, lesznek az egyesek akiknek mindent lehet, és lesznek a nullák. A nulla az semmi, a semmi meg nem számít, tehát azután semmi gond. Nem számít hány tehetséges fiatal, kimunkált fő hagyja el hazánkat. Nem számít majd kinek van véleménye, pláne más véleménye, megszerzett tapasztalata (hiába tanított vagy gyógyított, szolgált nemzedékeket, művelt földet, tartott állatot). Most őt tartják fölöslegesnek sőt kártékonynak.

De lehet hogy tévedett R.Gy. és a nagy kombinátor jelzője a pontosabb, ez az illiberális demokrácia  (ezt a kifejezést még a helyesírási program sem ismeri), magyarul liberalizmus nélküli demokrácia, vagyis szabadelvűség nélküli demokrácia, azaz fából vaskarika.

Kalocsai Imre

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr516740215

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása