CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Szenteczky János új fejezete

2014. október 16. 12:43 - csú

Szenteczky Jani-atv-255_1.pngRészlet Szenteczky János cikkéből: ,,,"Október 12-én Csepelen lezárult a pozíciókért folytatott politikai alkuk korszaka. Meggyőződésünk, hogy a csepeli demokratikus ellenzéki erők problémáinak eddig sem az okozói, hanem a megoldói voltunk. De mostantól a csepeliek mindennapos problémáira kell megoldást keresnünk és kínálnunk. Többé sem Csepelt, sem az értékeinket nem adjuk fel. Mostantól kizárólag a saját, baloldali értékeink mentén fogunk politizálni. Önálló frakciónk tagjai kizárólag a XXI. kerületben élők mindennapi problémáival, a győztesek által tett ígéretek betartatásával, valamint a saját programunk legfontosabb elemeinek megvalósításával fognak foglalkozni."

Szenteczky János, az MSZP Csepeli Szervezetének elnöke saját weblapján tegnap cikket tett közzé. A fenti részletet abból idéztük. A teljes írást változtatás nélkül közöljük:

"Mindenekelőtt köszönjük a csepelieknek az MSZP-s jelöltek támogatását: azt a megnövekedett bizalmat, amelynek köszönhetően 2010-hez képest megháromszoroztuk az egyéni mandátumot nyert képviselőink számát. Mindazonáltal az április 6-án még a változásra szavazó csepeliek október 12-én összességében a változatlanságra voksoltak. A Csepelen hagyományosan többségben lévő baloldali szavazók egy részének otthon maradása a csepeli demokratikus ellenzéki pártok közös kudarca. Az október 12-i önkormányzati választással ezzel együtt új fejezet nyílik a XXI. kerület életében.

Az új fejezet új politikai kultúrát követel. Ennek megfelelően a csepeli ellenzék pártjai közül elsőként gratuláltunk Borbély Lénárdnak a megválasztásához. Az új fejezetet tiszta lappal kívánjuk kezdeni. Békével és bizalommal fordulunk mindenkihez, de azt várjuk, hogy ez kölcsönös legyen.

A csepeliek általános akaratát természetesen tiszteletben tartjuk. Még akkor is, ha tudjuk: kerületünk új vezetőjét a választók alig ötöde szavazta meg, a politikából kiábrándult többség pedig csupán a távolmaradásával „támogatta”. Ugyanakkor Szeged, vagy éppen a XIX. kerület esete azt mutatja, hogy hosszabb távon a valós politikai teljesítményt értékelik az emberek, a XIII. kerület példája pedig arra is rávilágít, hogy az önálló és bátor baloldali politizálás igenis a Fidesz alternatívája tud lenni. Ezért mostantól azon dolgozunk, hogy a következő években ezek fémjelezzék a szocialista párt működését Csepelen is.

Október 12-én Csepelen lezárult a pozíciókért folytatott politikai alkuk korszaka. Meggyőződésünk, hogy a csepeli demokratikus ellenzéki erők problémáinak eddig sem az okozói, hanem a megoldói voltunk. De mostantól a csepeliek mindennapos problémáira kell megoldást keresnünk és kínálnunk. Többé sem Csepelt, sem az értékeinket nem adjuk fel. 

Mostantól kizárólag a saját, baloldali értékeink mentén fogunk politizálni. Önálló frakciónk tagjai kizárólag a XXI. kerületben élők mindennapi problémáival, a győztesek által tett ígéretek betartatásával, valamint a saját programunk legfontosabb elemeinek megvalósításával fognak foglalkozni.

Célunk, hogy tettekkel bizonyítsuk: a kallódó csepeli fiatalok esélyeinek javítása, az egyedül élő idősek biztonságérzete vagy a szociálisan rászoruló családok segítése például a lakhatási támogatási rendszer bevezetése révén nekünk nem csak szavakban fontos. Civil szervezetekkel és vállalkozókkal közösen dolgozunk majd azért, hogy 2018-ra igazi alternatívája legyünk a Fidesznek Csepelen. Hogy teljesítményünkkel a legutóbb még otthon maradókat is meggyőzzük: érdemesek vagyunk a bizalmukra."

Új fejezet.PNG

Forrás: szenteczky.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr16798069

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása