CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Látják? Nem látják? Na látják! Csepeli úti zűrzavar. Werner úr megköszöni

2014. október 24. 03:59 - csú

Werner Péter-1.PNGÓriási felfordulást áés felháborodást okozott Csepel és a környező települések lakóinak körében a Csepeli úton bevezetett forgalmi korlátozás.

Werner Péter (képünkön), a Csepeli Városgazda Zrt vezérigazgatója, az ötlet gazdája a hivatalos szócsőben bejelentette: a szigetszentmiklósi üdülősori útfelújítás miatt felfüggesztik az intézkedést, amely - szerinte - kiváló lehetőség volt arra, hogy forgalomszámlálást végezzenek...

Wener úr megköszönte a csepeliek türelmét.

A figyelemre méltó, magáért (Werner úrért) beszélő  közleményét közzé tesszük mi is: 

Tisztelt Csepeli Lakótársak!

Tisztelt Csepeli és Agglomerációs Autósok!

 

Az elmúlt két hétben kísérleti jelleggel, mesterségesen korlátoztuk a Plútó utca átmenő forgalmát, melyet a szigetszentmiklósi Üdülő sor teljes lezárása és felújítása miatt meg kell szakítani. A kerület stratégiai célja Csepel lakóövezeteinek átmenő forgalomtól való minél nagyobb mentesítése.

A beavatkozással számottevően csökkent a forgalom, és az ezzel járó a mindennapos bűz, zaj, rezgés, dugók, balesetek a Csepeli úton, az Orion, a Szabadság és az Arany János utcákban. De tágabb környezetében is sok köszönő levelet kaptunk az Erdősor, az Akácfa és a Krizantém utcákból és a Puli, Cirmos, Csikó, Nyuszi sétányokról.

Természetesen tisztában voltunk azzal is, hogy az innen elterelt forgalomnak csak egy része kerüli el teljes mértékben Csepelt, a másik része a Rákóczi utat vagy a Hollandi utat választja. A Rákóczi úton, a Csepeli úton illetve a Hollandi úton idén nyáron beüzemelt, és a csepeli rendőrség által üzemeltetett kamerarendszer segítségével pontos forgalmi-statisztikai kimutatások állnak rendelkezésre arról, hogy a beavatkozás előtt, illetve annak során hogyan alakult az egyes utak forgalma. Így arra a kérdésre is választ kapunk, hogy a Plútó utcáról elterelt forgalom milyen mértékben jelentkezett a másik két déli bekötő úton. A rendőrségen kívül ugyancsak segítségünkre van a BKK, illetve Volánbusz járművein található GPS készülékek adatai, amivel percnyi pontossággal kimutatható a beavatkozás miatt a menetidő növekedése a Rákóczi úton.

A kapott adatok kiértékeléséig visszaállítjuk az eredeti forgalmi rendet a Plútó utcában, amit az is indokolttá tesz, hogy Szigetszentmiklóson lezárják és felújítják az Üdülő sort, így a korábbi három helyett csak két közúti csatlakozási pontja marad átmenetileg a kerületünknek a déli szomszéd településekkel. Az adatok kiértékelése után szakemberek bevonásával döntünk arról, hogy van-e lehetőségünk arra, hogy az Erdősor utca, illetve Szabadság utca környékének lakói védelme érdekében a forgalmat úgy szabályozzuk mesterségesen, hogy az a kerületünk többi lakótársára ne rójon elviselhetetlen terheket. A kerület stratégiai célja Csepel lakóövezeteinek átmenő forgalomtól való minél nagyobb mentesítése. Ehhez hosszú távon nélkülözhetetlen a gerincút teljes megépítése.

Az elmúlt hetekben tanúsított megértésüket, türelmüket, illetve hozzánk eljuttatott javaslataikat külön köszönjük.

Tisztelettel és köszönettel:

Werner Péter

vezérigazgató

Csepeli Városgazda Közhasznú Nonprofit Zrt.

Telefon: 278-58-48 (mellék: 142, vagy 162)

E-mail: info@varosgazda.e

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr676825645

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása