CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Atombaleset történt Ukrajnában!

2014. december 03. 12:36 - csú

ukran_atomeromuvek.PNGA Reuters tudósítása szerint Dél-Kelet-Ukrajna egyik atomerőművében baleset történt. Katasztrófáról nincs szó, de az ország legnagyobb atomerőművének egyik blokkját le kellett állítani. (Legújabb információk ITT)

Részletek:

Az Arszenyij Jacenyuk kormányfő  által említett kelet-ukrajnai területen egy atomerőműről tudunk, a zaporizzsjai atomerőműről, amely Ukrajna legnagyobb nukleáris létesítménye. Vélhetően műszaki meghibásodásról lehet szó, amely az Interfax értesülése szerint az erőmű 3-as blokkját érintette.

Az ukrán energiaellátás szempontjából  egy ilyen kisebb baleset-meghibásodás is felértékelődik az orosz-ukrán konfliktusból fakadóan, hiszen az ország legnagyobb szénbányai a szakadár területekre esnek, ahol leállt a termelés, miközben a földgáz oldalán a nemrég megkötött átmeneti megállapodás ellenére is feszült a viszony Oroszországgal.

Az ukrán energiaügyi miniszter nemrég arról tájékoztatott, hogy az érintett blokk várhatóan december 5-én újra üzembe állhat. Ebből az következik, hogy a baleset bizonyosan nem érintette magát a reaktort. (portfolio.hu)

Újabb hírek az ukrán atombalesetről ITT OLVASHATÓK

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr126954147

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása