CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csepeli trófea Simicskáék kezében

2014. december 14. 03:08 - csú

simicska_lajos.PNGNettó 3 milliárd forintért a Siomicska Lajos nevével fémjelzett KÖZGÉP Építő- és Fémszerkezetgyártó Zrt. bővítheti a Csepeli Szabadkikötőt a szerdai Közbeszerzési Értesítőben megjelent eredmény szerint.

A MAHART-Szabadkikötő Zrt. által kiírt nyílt közbeszerzést – a két ajánlattevő közül  – "az összességében legelőnyösebb ajánlatot tevő társaság nyerte". Az értékelési kritériumok között túlsúlyos volt a vállalási ár.

Az elvégzendő munka a Csepeli Szabadkikötő intermodális és kapacitásbővítő fejlesztése 1. ütemének kivitelezése. A projektet az EU a KÖZOP keretében támogatja. A másik ajánlattevő a Strabag Általános Építő Kft. volt.

Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára az idén júniusban jelentette be, hogy több mint 3 milliárd forintos költséggel folytatódik a Csepeli Szabadkikötő fejlesztése. A közlekedési infrastruktúra megújításával, bővítésével 40 hektárnyi új terület válik elérhetővé, hasznosíthatóvá. Az állami tulajdonú kikötő szolgáltatási színvonala jelentősen emelkedik, ami további termelő és logisztikai cégek betelepülését eredményezi.

A beruházások nyomán 2020-ig legalább 400 új munkahely jön majd létre a kikötőben. A tervek szerint megépülő észak-déli belső összekötő út pedig tehermentesíti a Csepelre vezető Weiss Manfréd utat a nehézgépjárművek forgalma alól.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr706976557

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása