CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Nemet mondtak a megszorításokra, rendőrök vitték el a tüntetőket

2014. december 15. 11:37 - csú

garazs-tuntetes.PNGTüntetők állták el a parlament új mélygarázsát hétfő reggel, hogy így adjanak hangot tiltakozásuknak a jövő évi költségvetés kormánypárti elfogadása ellen.

Néhány perccel hétfő reggel 9 óra után a készenléti rendőrség munkatársai felszámolták a parlamenti mélygarázsba vezető utat lezáró demonstrációt.

Miután háromszor felszólították a tüntetőket tevékenységük befejezésére, és ők ennek nem tettek eleget, a rendőrség munkatársai egyesével kezdték elvinni őket a mélygarázs elől.

A demonstrálók leültek a földre, és azt skandálták, hogy „Alkotmányt, demokráciát, jóléti államot!”, ezért - a Távirati Iroda beszámolója szerint - ölben kellett elszállítani őket. A rendőrök a demonstrálókat csak néhány méterrel vitték arrébb a Kossuth tér és a Balassi Bálint utca sarkáig, de így is szabaddá vált a mélygarázs bejárata. A forgalom, amelyik a tüntetés miatt néhány percre leállt, már hamarabb megindulhatott, mert a rendőrök elterelték a feltorlódott autókat.

A demonstrálók továbbra is a tér sarkánál állnak „Nem a megszorításokra!” transzparensükkel. (MTI és 168 óra)

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr996984475

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása