CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Döbbenetes baleset Hárosnál: „Anya, meghaltál?" Lehet, hogy bűnügy?

2014. december 22. 11:42 - csú

mentoauto.PNGCsarnai Attila az önkormányzat hírportálján, a csepel.hu-n számolt be a következőkről:

Két autó száguldozott Hárosnál a Csepeli úton Szigetszentmiklós és Csepel határában december 18-án az esti órákban, amikor a szemtanúk szerint az egyik hirtelen kivágódott, és elsodort egy fiatalasszonyt és ötéves kislányát, akik az autóbuszmegállóban várakoztak.

A sérülteket két mentőkocsi szállította az Országos Baleseti Intézetbe. Az anya nyaki és fejsérüléseket szenvedett. A kislány életét az édesanyja mentette meg, mert volt annyi lélekjelenléte, hogy a feléje közeledő autó elől ellökte a gyereket az utolsó pillanatban. Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata megerősítette a baleset hírét, és hamarosan bővebb tájékoztatást adnak. Az ismert részletek:

Úgy tudjuk, hogy a baleset előzménye bűncselekményhez köthető. Az egymás után száguldó személygépkocsikat külföldi állampolgárok vezették, és az M0-as körgyűrűről tértek le Csepel irányába. A menekülő autót azért vette üldözőbe a másik, mert a benne ülő személyek előzőleg kirabolták őket. A hajsza a Csepeli úton folytatódott, ahol mintegy 90 kilométeres óránkénti sebességgel haladtak. Szemtanúk szerint az üldözők utolérhették a menekülőket, amikor az egyik kocsi jobbra kivágódott, és kidöntötte egy ház kerítését. Az itt lévő buszmegállóban várakozott a Hároson élő Burai Beáta és ötéves kislánya, akik Csepelre akartak utazni. A balesetet okozó autók utasai elmenekültek.

„Csak arra emlékszem, hogy rohant felénk egy autó, látom a lámpái fényét, és ott áll a kislányom – mondja Burai Beáta. – Ekkor ellöktem a gyereket magamtól a mögöttünk lévő kerítés irányába, hogy semmi baja ne legyen. Utána azt éreztem, hogy oldalba kap az autó, majd lerepültem róla, és hanyatt fekszem a földön. Nem az úttesten, hanem a kerítés mellett. Ekkor a gyerekem fölém hajolt, és kérdezte: ’Anya, meghaltál?’ ’Nem, kislányom, nem haltam meg, nézd csak, semmi bajom’ – feleltem. Akkor már megálltak körülöttünk az autók és a házakból is kirohantak az emberek, hogy segítsenek. Minden nagyon gyorsan, egy-két másodperc alatt történt…”

Az édesanya fej- és arcsérülést szenvedett és károsodás érte a nyakcsigolyáját. Ha akár csak 10 centiméterrel is odébb áll, meghalhatott volna. A kislányt zúzódásokkal ápolták. Két rohammentő érkezett a helyszínre, mert az anya állapotát előbb stabilizálni kellett, ezért nem lehetett egy mentőkocsiban elszállítani őket.

„A helyszínen a rendőrök és az orvosok nagyon segítőkészek voltak. Az Országos Baleseti Intézetbe vittek, azonnal elvégeztek mindenféle vizsgálatot rajtunk. A kislányomnak szerencsére nem lettek sérülései, csak a hasát és a lábát fájlalta. Kérésemre három nap múlva kiengedtek a kórházból. A gyerekemet azonban olyan súlyos sokkhatás érte, hogy nem mer kijönni velem az útra. Amikor meglátja az utat és a buszmegállót, sír, toporzékol… Azt tanácsolták, hogy próbáljuk legyőzni a félelmét, ez segíthet. De lehet, hogy pszichológusra volna szükségünk.”

Az ORFK kommunikációs szolgálata azt közölte, hogy az ügyben a Budapesti Rendőr-főkapitányság és a Pest megyei Rendőr-főkapitányság nyomoz, és hamarosan bővebb információval szolgálnak az esettel kapcsolatban.

Csarnai Attila (csepel.hu)

A fenti tudósításhoz a csepel.hu-n a következő kiegészítés jelent meg:

Az ORFK kommunikációs szolgálata tájékoztatása szerint a balesetet az okozta a Csepeli úton, hogy egy személygépkocsi meg akarta előzni az előtte haladó járművet, de rosszul mérte fel a távolságot. Ennek következtében a két autó egymásnak ütközött, majd nekicsapódtak az út bal és jobb oldala mentén álló házak kerítésének. Az egyik személygépkocsi olyan szerencsétlenül sodródott le az útról, hogy elgázolt egy buszmegállóban álló fiatalasszonyt és gyermekét. Az ORFK nem kívánta kommentálni azt a híresztelést, hogy a balesetben résztvevő járművek utasai egy bűncselekmény miatt üldözték volna egymást. A vétkes járművezető adatait felvették. Az ügyben a BRFK közlekedésrendészeti osztálya folytatja a vizsgálatot.

  
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr137003965

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása