CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Németh Szilárd akar a Magyar Birkózó Szövetség elnöke lenni

2015. január 06. 20:29 - csú

Disznófejű Nagyúrként.PNGNémeth Szilárd országgyűlési képviselő (képünkön), a Csepeli BC vezetője lesz dr. Hegedűs Csaba kihívója az elnöki posztért a Magyar Birkózó Szövetség (MBSZ) január 30-i tisztújító közgyűlésén. A bejelentésre ma délelőtt került sor. Eddig Bacsa Péter, a XVI. kerületi Kertváros SE vezetője volt a kihívó, most azonban visszalép, hogy kedvezőbb helyzetbe hozhassa a tisztújító választáson a fideszes politikust.

Németh Szilárdot a tavaly ősszel létrejött Új-Szövetség jelöli a tisztségre, s amint az a keddi sajtótájékoztatón elhangzott, a szervezet az alelnöki posztokon Komáromi Tibort, Bacsa Pétert és Kovács Istvánt látná szívesen. Németh Szilárd jelezte, 13+1 pontban foglalták össze legfontosabb terveiket, melyek célja a sportág sikeres jövőjének biztosítása. Elsődleges feladatnak az életpálya-modell megteremtését nevezte az elnökjelölt, szerinte a birkózók számára pályafutásuk legelejétől egészen szenior korukig világos jövőképet kell biztosítani. Kiemelte még, hogy szükségesnek tartja a sportág "tragikus helyzetben" lévő infrastrukturális hátterének a rendbetételét.

Németh Szilárd egyébként mintegy fél évvel ezelőtt lett a csepeli birkózó klub elnöke, innen szeretné megragadni az országos szövetség vezetői posztját is. Ami persze nem lenne meglepő, hisz már majdnem minden sportági szövetség élén fideszes politikus áll. Ami az ügy külön érdekessége, hogy mind Bacsa, mind pedig Németh Szilárd egyesülete komoly költségvetési támogatást kap a megépítendő birkózó csarnokukhoz; az előbbi 300 millió, utóbbi pedig 400 millió forint állami „segélyben” részesül.

A szakma jelentős része nem érti miért kell Hegedűst eltávolítani: a 100. magyar olimpiai arany birtokosa által vezetett sportág az utóbbi időben reneszánszát éli, szakmailag tehát egyáltalán nem indokolt a lecserélése. Sorsa most azon múlik, hogy Németh Szilárd megkapja-e a fideszes hátszelet; egyes hírek szerint a rezsibiztos népszerűsége jelentősen megcsappant a pártján belül, így lehetséges, hogy csak önjelöltként pályázik az elnöki posztra. Ha így van, akkor bizonyára nem is lesz esélye a címet megszerezni. 

Forrás: Népszava

)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

A csepel.hu, a fideszes vezetésű csepeli önkormányzat hivatalos szócsöve a fenti hírrel kapcsolatban - szó szerint - ezt írta: 

Neves sportolók kérték fel - Németh Szilárd a Magyar Birkózó Szövetség elnökjelöltje

birkozo_szovetsegi_aspiralas.PNG„A vezetőknek nem a birkózásból, hanem a birkózásért kell élniük”

A magyar birkózás szervezeti és működési megújítását, szakmai és erkölcsi megerősödését tűzte ki célul az Új-Szövetség elnevezésű, a hazai birkózó élet sikeres alakjait tömörítő egyesülés, amely a Magyar Birkózó Szövetség átalakulását kívánja elérni, mely csak új vezetéssel valósulhat meg. A részletekről január 6-án tartottak sajtótájékoztatót.

Bacsa Péter olimpikon, Európa-bajnoki 5. helyezett, az Új-Szövetség alapító tagja elmondta: 2015 fontos mérföldkő a magyar birkózás életében. „Dr. Hegedűs Csaba 23 éve regnáló elnök és az elnökség mandátuma ebben évben lejár. Bár a jelenlegi elnök sikeresen bonyolította le a piacgazdasági átalakulás miatt keletkezett űrt a birkózósportban, és a szűkülő források ellenére is fenntartotta a birkózósport viszonylagos eredményességét, ám számos területen kevés előrelépés történt. A sportág kommunikációja és megítélése az eredmények ellenére is hagy kívánnivalókat maga mögött, a döntések nagy részét egy személy hozta meg. Ezen változtatnunk kell” – tette hozzá Bacsa Péter, aki bejelentette, Németh Szilárd országgyűlési képviselőt – aki a Csepeli Birkózó Klub elnöke, s egykor maga is aktív utánpótlás-birkózó volt - kérték fel, hogy induljon el azzal a 13+1 pontos programmal – a www.karfiolful.hu oldalon elolvasható -, amelyet a szövetség tagjai állítottak össze. A tisztújító közgyűlésre január 30-án kerül sor. Németh Szilárd munkáját – megválasztása esetén – Bacsa Péter mellett, Komáromi Tibor többszörös világ- és Európa-bajnok, olimpiai ezüstérmes és Kovács István világbajnok, olimpiai bronzérmes segítené alelnökként.

„A vezetőknek nem a birkózásból, hanem a birkózásért kell élniük”- jelentette ki Németh Szilárd, majd hozzátette: a sportág társadalmi megbecsülése ma igen alacsony, ennek megváltoztatása érdekében olyan rendszert kell kiépíteni és működtetetni, amely minden érintett számára egyértelmű és kiszámítható. „ Olyan életpálya-modellt kell a fiataloknak felmutatnunk, amely azt jelzi: érdemes keményen és kitartóan dolgozni. Új minősítési és motivációs rendszerre van szükség, ki kell építeni egy, az utánpótlást támogató ösztöndíj-rendszer, és nem szabad elfelejtkezni a bajnokok és a mesteredzők elismeréséről sem” – tette hozzá az elnökjelölt. Fontosnak tartotta hangsúlyozni, hogy a szakmai munkában a nyugalom, a biztonság és a folytonosság alapvető, hiszen – többek között - a 2016-os riói olimpiára a magyar válogatottnak készülnie kell a sikeres szereplés érdekében.

Németh Szilárd külön is kitért a birkózótermek és csarnokok építésére, felújítására. Jó és követendő példának nevezte a csepeli birkózócsarnok teljes megújítását – az itt uralkodó áldatlan állapotról egy rövidfilmet is láthattak a jelenlévők. A csepeli csarnok 400 milliós kormányzati támogatás segítségével szépül és modernizálódik.

Németh Szilárd kiemelte: a Magyar Birkózó Szövetség megújításával, az alapszabály módosításával az egész birkózótársadalom, a klubok, a veterán és aktív versenyzők, az edzők, s mindenki, aki e sportágért dolgozik, nyerni fog. (A csepel.hu - tól átvett változatlan szöveg)

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr927048389

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása