CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Németh Szilárd: söprés

2015. január 21. 04:17 - csú

kemenysepro.PNGNehogy már azt képzelje bárki is, hogy a rezsicsökkentés ércfalán holmi díjemelések rést üthetnek. A Fidesz-propaganda párhuzamos világában minden ár szabadeséssel zuhan, ellenkező esetben az előző pont lép érvénybe.

Németh Szilárd rezsitábornok a Híradóban az én adómból századszorra is elmantrázza, hogy a rezsicsökkentéstől nekem, az embernek temérdek pénz lesz a zsebemben, amit elkölthetek majd másra. Esténként boldog családok gyönyörködnek a folyamatos számlakép-forradalomban megszülető legújabb, gyönyörű, faék-egyszerűségű számla kormánydicsőítő soraiban. Némely megátalkodott ellen-rezsiforradalmárok szerint azonban a zömmel fideszes önkormányzatok megint megtalálták a módját annak, hogy eldugott rendeletekben, apróbetűs mellékletekben megdobják a kéményszámlánkat vagy ötödével.

Megtehetik, hisz a Németh Szilárd fogalmazta szabályoknak nem erősségük a pontosság.

Hogy az emelés jogos-e vagy sem, nehéz megítélni. Mindenesetre a kéményseprők zöme a 2013-as „rezsicsökkentés” után egyszerűen bedobta a kefét. Főleg magáncégek, amelyek Németh Szilárdék sejtetéseivel szemben kevéssé pénztalicskázó multik, sokkal inkább agyongyötört kis- és minivállalkozások. Helyükre állami támogatásokból élő önkormányzati cégek kerülnek.

Félő, hogy nálunk nem akkor van emelés vagy csökkentés, ha a piac ezt diktálja, hanem ha valakinek ettől tényleg sokkal több kerül a zsebébe. (nol.hu)

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr577085259

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása