CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Németh Szilárd volt polgármester nagyképűsége megbosszulta magát

2015. január 26. 05:57 - csú

00-1-eltorzult arcúNSZil.pngA Kúria – januári döntésének megfelelően - május 31-ével megsemmisíti a fővárosi önkormányzat törvénysértő rendeletét, amely a hajléktalanok életvitel szerű közterületi tartózkodását szabályozta. A Döntés természetesen érinti a fővárosi kerületek, így a Csepeli Önkormányzat képviselő-testületének témában hozott rendeleteit is. (Magyar Közlöny 2015/4. száma, 2015. január 20.)

Kerületünk legfelsőbb fóruma 2011. november 24-én hozott rendeletet a közterületek rendjéről és használatáról, életvitel szerű használatának tilalmáról, a korábban elfogadott, hírhedtté vált VIII. kerületi rendelkezésre hivatkozva. /42/2011.(XI.24.)/ Az ülésről készült jegyzőkönyv szerint, Németh Szilárd akkori polgármester nagy vehemenciával utasította vissza az ellenzék által megfogalmazott kérdéseket, hozzászólásokat, módosító javaslatokat. Németh Süket volt a józan érvekre. A kétharmados fülkeforradalmi többség támogatta – a hajléktalanság közrendvédelmi problémára való leszűkítését célzó –, eleve törvényellenes javaslatot.

A hatalom erői, elvtelen kiszolgálói tehát nagyot hibáztak. Nem először. Áterőszakolt, előkészítetlen rendeleteik most elbuktak. A Kúria azonban még adott egy kis időt – május 31-ig még módosíthatják a fővárosi közgyűlés, és a csepeli képviselő-testület törvényellenes rendeleteit.  Eddigi tapasztalatunk alapján nem bízunk, sem fővárosi, sem kerületi szinten, a rendeletek alapvető változtatásában, a hajléktalanok problémájának átfogó rendezésében. Ezzel együtt kíváncsian várjuk a döntést, illetve előkészítését. Vajon most figyelembe veszik az ellenzék véleményét, a civil szervezetek, az érdekvédelmi képviseletek és az érintettek képviselőinek javaslatait?

vox-lux

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr97105695

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása