CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Mire és kire figyeljünk?

2015. január 30. 04:51 - csú

rtl-hirado-2.PNGFidesz ellenzékinek tartja az RTL híradóját, pedig csak független hírszolgáltatást akarnak nyújtani.

Elsőként nincs más dolgunk, minthogy Dirk Gerkens sorsára figyeljünk. Ő a Bertelsmann német óriás médiacég magyar RTL-jének vezérigazgatója, aki a minap a Bloomberg Bussinesweeknek azt nyilatkozta, megfenyegették, a családját máris külföldre menekítette. Azt is mondta, hogy a csatornának kell fizetnie az államnak a reklámadóból várt bevétel 90 százalékát, miközben a cég piaci részesedése 15 százalék. Tapossa őket a hatalom: a Fidesz ellenzékinek tartja az RTL híradóját, pedig csak független hírszolgáltatást akarnak nyújtani. Arról nem beszélt, hogy „ellenzéki” akkor lett az RTL Klub, amikor a hatalom meggondolatlan reklámadójára válaszul - s az újságírók és a nézők legnagyobb döbbenetére - a képernyőn egyszer csak megjelent az a valóság, amelyről nem akarták elhinni, hogy olyan, amilyen, amíg nem szembesültek vele a tévében

A kormány aztán kezdte összemérni a reklámadó milliárdjait a vesztett népszerűségi százalékokkal, és felfogta, hogy az ezerszer leírt szó sem árthat annyit, mint a képernyőn egyetlen másodperc, a hírek szerint békülne hát a német médiaóriással. Már csak azért is, mert nyakunkon a Merkel-vizit, ne hergeljük a kancellárt ilyen apróságokkal. Azt nem tudni, mi volna a véleménye Merkelnek a titkos maffiabékéről, amely abból állna, hogy a kormány leviszi az RTL reklámadóját tíz százalék alá, annak éléről viszont távozna Gerkens és lazítanák a politikát a híradóban.

Úgy hírlik, Gerkens szerződése hamarosan lejár, mostanában kellene meghosszabbítani, maradni is akarna, ha… Ezért érdemes figyelni rá: ha mégis követné a családját, akkor szinte biztosak lehetünk benne, hogy a mocskos titkos alku megköttetett, mi pedig kezdhetjük lesni az RTL híradójának lassú visszaváltozását. A botrányt elkerülendő ez nem lesz oly hirtelen, amilyen gyorsan Gerkens távozik az országból, vagy amilyen gyorsan beköltöztek a hatalom botrányai a képernyőre. Néhány hétig biztos eltart, amíg a Bertelsmann és a sajtószabadság legnagyobb dicsőségére úrrá lesz rajtunk minden mai világok legjobbika. Akkor pedig hátradőlhetve nyugodtan olvasgathatjuk a jobboldali lapok vezércikkeit arról, milyen mocskos módszerekkel manipulálja is egymást a haldokló nyugat politikája és médiája.

Friss Róbert 

(Népszava)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr37118869

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása