CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Korrupció és kamu, avagy: kik a legjobb adósok hazánkban?

2015. február 05. 04:24 - csú

lazar_janos-ok-156.pngVagyonnyilatkozatuk alapján a kormánypárti politikusok a legjobb adósok. Úgy kapnak tizenmilliókat, hogy a hitelezők évek óta nem kérik vissza, de még törlesztés sem igen látszik, sőt, mintha egyre bőkezűbbek lennének. Lázár János például éppen 81 millió forinttal lóg bankoknak, és „magánszemélyeknek”.  Mi biztosítékuk lehet, hogy valaha is viszontláthatják pénzüket? Különös tekintettel arra, hogy a magánhitelekre még csak jelzálogot sem jegyeztetnek be. Vagyonvizsgálatnál a NAV ilyenkor automatikusan belemászik a hitelező ülepébe is: miből adott kölcsön. (Lásd: a hallókészüléket vásárló nyugdíjas esetét a 400 ezer forinttal.)

Barátom szerint az ilyen személy politikai uzsorás, s mint ilyen, nemzetbiztonsági kockázat. A „kölcsön” pedig valójában „rendelkezésre bocsájtott pénzösszeg”, különféle hálatípusokért cserébe. Mi másért is adnák (ha valóban adnak, és nem csak korrupciós kamuflázs az egész), akár a tényleges visszafizetés reménye nélkül is? A hitelezőt nem világítja át titkosszolgálat...

Polgármestert, önkormányzati képviselőt kirúgnak, ha tízezer forintos piti köztartozására akadnak. Az ország vagyona fölött viszont gond nélkül „őrködhet” a gyanús módon eladósodó-gyarapodó politikus.

Veress Jenő

(Népszava)

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr797138663

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kékiskola 2015.02.05. 15:29:36

Jó lenne, inkább azzal foglalkoznának,hogy a Morovik almester és b.bordája,már azt is meghatározná,hogy ki takaríthat egy iskolában.Pedig az iskolák már nem is tartoznak hozzá…a másik újság ezt nem akarta leadni
süti beállítások módosítása