CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

JOGUK VAN AZ ÉLETHEZ

2015. február 11. 04:08 - csú

"A régi Jugoszlávia lett volna az első, amelyet felvesznek az Európai Unióba – ha szét nem veri a nacionalizmus, az elitek önzése. Akkor ma a koszovói albánok nem a susnyásban gázolnának, hanem fekete Merdzsón járnának haza rokont látogatni.

koszovoi_menekultek.PNGHa pedig a kisgyerekünkre nézünk, mindegy, hogy a származásunk, a vallásunk miatt gyilkol halomra a többség, vagy éhen halunk. Menekíteni kell."

Koszovó de facto életképtelen, bukott állam. Van sok ilyen hely Afganisztántól Szíriáig – csak nem ilyen közel hozzánk. Elég felülni Pristinában a buszra, Belgrádban átszállni, és máris a Szabadka melletti zöldhatárnál tapossa a sarat, aki menekül Koszovóból. Úgy látják, otthon nincs jövő – sem nekik, sem a gyerekeiknek. Céljuk egy elviselhető élet Ausztriában, Németországban, ahol a titói időkben jó pénzért vállalhatott munkát a szüleik generációja.

Rokonaik is élnek ott, akiknek SMS-eznek, amikor Ásotthalomnál hónaljig sárosan túljutnak a schengeni határon, hogy már csak annyit mondjanak: menekültstátuszt kérek. A régi Jugoszlávia lett volna az első, amelyet felvesznek az Európai Unióba – ha szét nem veri a nacionalizmus, az elitek önzése. Akkor ma a koszovói albánok nem a susnyásban gázolnának, hanem fekete Merdzsón járnának haza rokont látogatni.

Ha pedig a kisgyerekünkre nézünk, mindegy, hogy a származásunk, a vallásunk miatt gyilkol halomra a többség, vagy éhen halunk. Menekíteni kell.

Az Orbán-kormány várhatóan visszaállítja a gyakorlatot, hogy aki nem látszik politikai üldözöttnek, az államhatártól visszakergetik. Akinél ez kétesélyes, bezárják egy menekültszállásra, amíg tisztázódik a helyzete. Az Európai Bizottság kétszer is meggondolja, indít-e emiatt újra kötelezettségszegési eljárást. Orbán pedig kihúzza még a Jobbik méregfogát is. (nol.hu)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr617153163

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása