CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Az elsikkasztott csepeli szenzáció és a félresöpört jótékony "merénylet"

2015. február 12. 05:57 - csú

svab_bal-25-regi_es_uj_vezetok.PNGCsodákra képes a csepeli fideszes városvezetés agitációs és propaganda (kommunikációs) gépezete, ha egy megtörtént közéleti eseményt el akarnak hallgatni. Ehhez, persze arra volt szükség, hogy már több mint négy éve elhallgattassák a Csepel újságot, elnémítsák a Csepp TV-t,  mindent, illetve mindenkit, ami és aki a köz pénzén tisztességesen tájékoztatna Csepel hétköznapjairól vagy ünnepeiről. A múlt szombaton éppen ünnep, egészen pontosan sváb bál volt, a rendszerváltás óta a 25. A Csepeli Német Önkormányzat, a Csepeli Svábok Szabad Kulturális Egyesülete és az örök siker szervezője, a Kaltenecker család úgy mint az elsőnél, most is kitett magáért, igen jó mulatságot rendeztek. A fideszes városvezetés szócsöve, Borbély Lénárd, Ábel Attila és Vida István tákolmánya, a csepel.hu hírt adott a bálról, de a valódi szenzációt mélyen elhallgatta. 

Történt ugyanis, hogy a jubileumi sváb bál rendezői „merényletet” készítettek elő. Egyszerre szólították a parkettre Csepel régi és jelenlegi vezetőit, hogy átadják nekik a 25 éves együttműködést megköszönő oklevelet. Nézzék csak meg a fotót, mert egyhamar úgy sem láthatnak ehhez hasonlót! Egymás közelében volt – balról jobbra ‑ Borbély Lénárd, jelenlegi fideszes polgármester, dr. Szabó Szabolcs, Csepel megválasztott, baloldali, Együtt-PM-es országgyűlési képviselője, Németh Szilárd, volt fideszes polgármester, most listás parlamenti képviselő, rezsibiztos, birkózó szövetségi elnök, Lotz Károly, egykori SZDSZ-es képviselő, ipari miniszter, hazánk korábbi OECD-s képviselője és Tóth Mihály szocialista volt polgármester. 2015-ben – sajnos – szenzációs egy ilyen sor, mert sem Csepelen, sem másutt nem lehet megszervezni hasonló együttlétet.

Épeszű és normális körülmények között ez a kép azt mutatná, hogy van remény. Egy jó cél (a hagyományőrzés) érdekében a különböző meggyőződésű politikusok is képesek összefogni. A jelenlegi fideszes városvezetés azonban ezt a fotót eltitkolta, elsikkasztotta. (A jótékony "merénylet" egyik szervezőjét Simicska kedvenc kifejezésével illette az egyik fülkeforradalmár vezető.) A szócsövükben közölt képeken most is mint négy éve mindig, csak önmagukat akarják látni. Sajnáljuk. Nagyon sajnáljuk, mert – bár bízunk benne, hogy nem örökre ‑ így a reményt sikkasztották el.

lux

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr727159849

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása