CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Mi lett Csepel aljegyzőjével? Mennyire volt ittas Borbély polgármester?

2015. március 01. 05:57 - csú

Ábel-Borbély-621.pngGyűlnek, csak gyűlnek a megválaszolatlan csepeli kérdések. Az önkormányzat fideszes vezetői - Borbély Lénárd polgármester és a főkommunikátor, Ábel Attila alpolgármester - nem hajlandók felelni, megszólalni. Hallgatásba burkolóznak. Most egy csokrot adunk át a válaszra váró csepeli kérdésekből:

>Január 25-én ittas vezetésen érték a rendőrök Borbély Lénárdot, Csepel polgármesterét. Azóta sem tudjuk, hogy miért kellett a cselekmény bejelentésével 16 napot várni, és egyelőre azt sem tudhatjuk, hogy a rendőri mérés szerint mennyire volt ittas Csepel polgármestere? Mi lett vagy mi lesz az eset következménye? Milyen következtetést vont le magára nézve Borbély Lénárd, miután ő saját maga még parlamenti képviselőként követelte az ittas vezetők szigorú megbüntetését. Ez a szigor az ő esetében mit jelent?

> A május 13-án kirobbant „botrány”-t, a csepeli közterület-felügyeleten kifüggesztett, „Ne bírságold meg” felirattal ellátott dokumentum, immár országos visszhangot kiváltott ügyét, elhallgatja a csepeliek tájékoztatására létrehozott Csepeli Hírmondó. Miért?;

> A Magyar Narancs 2013. június 13-i számában több oldalas, tényfeltáró írás jelent meg „A Csepel-Szentlőrinc tengely” címmel, amelyben a Csepeli Városgazda Zrt. vezérigazgatójának vélhetően szabálytalan ügyleteiről is részletesen olvashattunk. Az önkormányzat vezetése, a Csepeli Hírmondó nem reagált az MSZP Csepeli Szervezetének ezzel kapcsolatos nyílt levelére, amelyben az MSZP-sek követelik a gazdasági társaság összes vezetőjének menesztését, amelyet a testületi ülések egyikén a fideszes többség leszavazott. A vezérigazgató úr ügyeit tárgyalta a Népszabadság tavalyi, május 28-i, „Százmilliós zavaros fejlesztés” című cikke is, amelyet azóta is elhallgat az önkormányzat vezetése és a Csepeli Hírmondó is. Miért?

> 2013. július 29-én, a csepelujsag.blog.hu, a lakosság tájékoztatása érdekében javasolta, hogy az önkormányzat vezetése tegye közzé a Csepelen működő Nemzeti Dohányboltok címlistáját, továbbá, hogy a trafikpályázaton nyertesek hány önkormányzati helyiséget „kaptak”, milyen feltételekkel. Javaslatunkra, azóta sem érkezett válasz. 

> Október 22-én Németh Szilárd átadta hivatalát Borbély Lénárdnak, az átadás-átvételi

dokumentumok azóta sem lettek nyilvánosságra hozva.

> November elején elbocsátották a Polgármesteri Hivatal aljegyzőjét és öt munkatársát. Az elbocsátások okairól és körülményeiről azóta sincs semmilyen tájékoztatás.

> Borbély Lénárd Csepel polgármestere az M0-os körgyűrű fizetőssé tételének bejelentése, december 11. óta nem nyilatkozott álláspontjáról, arról, hogyan akarja a csepeliek érdekeit ebben a kérdésben képviselni.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr957187151

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása