CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Boka csattan, bilincs kattan

2015. március 25. 03:23 - csú

bilincsben-255_1.pngSzázötvenmilliárd forint úszhatott el a Quaestor cégcsoportnál, legalábbis állítólag ekkora értékben bocsátottak ki fiktív kötvényeket. Ez elképesztően sok pénz, így nem csoda, ha nehezen érthető, hogy a nyomozó hatóságok miért nem akarják mielőbb megnevezni a lehetséges gyanúsítottakat. Miközben a helyzet végtelenül egyszerű lehet, hiszen megvannak a tulajdonosok, s azt is lehet tudni, kik voltak a döntésre jogosult vezetők.

A rendőrség azonban ismeretlen tettes után nyomoz. A Buda-Cash ügyében – ott százmilliárdra teszik a kárt – gyorsabbak voltak: jó pár embert az első házkutatások után előállítottak, hárman rács mögött maradtak.

Igaz, akkor a miniszterelnök üzent: „nekem is hiányzik ez, hogy miért nem kattan a bilincs” – mondta. Ezzel a brókerház vezetőire utalt, és az illetékes hatóságok értettek a szóból.

A Quaestor ügyében vajon miért maradt el az efféle indirekt utasítás? Ha már a kormányfő annyira

szívén viseli a keményen dolgozó, s most kisemmizett kisemberek sorsát, ezúttal is üzenhetne. Vagy egy Fideszhez közelinek tartott üzletember esetében talán nem kívánja annyira exponálni magát? Pedig a kár most másfélszerese lehet annak, mint amennyi pénz a Buda-Cashnél eltűnt.

Egy politikus persze inkább ne szóljon bele az igazságszolgáltatás dolgaiba. Azt meg végképp ne sugallja, hogy kit kell becsukni, kit pedig nem. A nyomozóknak e nélkül is illenék gyorsan tenni a dolgukat. Már csak azért is, hogy aki esetleg lopott, az ebül szerzett pénzt ne menekíthesse ki. De amíg nincs gyanúsított, mindenki azt csinál a javaival, amit csak akar. (Forrás: nol.hu)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr387301327

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása