CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Sündörgők, nyalakodók

2015. április 09. 03:56 - csú

giro-szasz_andras.PNGValami nagy baj van a kormány szennyesével, ha már egy egyszerű kommunikációs államtitkár is megengedheti magának, hogy olyanokat mondjon: Orbán Viktor és Lázár János is rosszul emlékszik arra, mikor is volt kormányülés, mi, mikor és miért történt a Quaestor-ügyben. Márpedig Giró-Szász András ezt merészelte mondani, s hogy kicsit azért ő is sikáljon a szennyesen, azért hozzátette: semmilyen problémát nem lát abban, hogy egy hónap távolságból valaki téved néhány napot, a kormányfő feje sem káptalan.

Nem is volna ezzel semmi gond, ha az időpontok tisztázása nem azt igazolná, hogy az egész ügyben mekkorát hazudott az igazmondó miniszterelnök. De leginkább abban hazudik, amiről nem beszél: mit keresett a külügy - és ki tudja még hány minisztérium - állampapírokban tárolt épp felesleges pénze a Quaestorban. Erre mondja Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter, hogy

ez a brókercég számolta fel a legkisebb kezelési költséget. Csak a külügy 3,8 milliárdjával, és mondjuk egyetlen százalékkal számolva, havonta 38 millió forint a magánzsebek jutaléka. Orbán pedig kritizálhatja a korántsem tökéletes Államkincstárat, de a közpénzek tárolására még mindig az ingyenessé tehető állami zseb volna a legbiztosabb akkor is, ha a kormányfőnek nem jutott elég figyelme erre az apróságra, miközben fenekestől felforgatta az ország politikai berendezkedését.

Ámde, mégsem csak ezért dagad a szennyes. Hanem, mert a kormányfő a maga nyakába vette az egész ügyet még múlt szerdán, amikor Sopronban elmondta, ő maga utasította minisztereit, fusson, ki merre lát, mindenki menekítse a maga pénzét, kötvényét, forrását a gonosz brókerek kezéből. Most aztán a polgár eltöprenghet azon, országmentő-e a kormányfő, megfontolt jövőbelátó (Copyrigh: L. Simon László) és hiteles-e, avagy csak annyi történt, ami egy piramis-államban történni szokott: ha a vezér saját kézből irányít mindent, akkor előbb utóbb törvényszerűen belefut a késbe.

Megtetézve azzal, amit Lázár mondott: a Tarsoly Csaba-féle pénzemberek és bankárok "sündörögnek, nyalakodnak, dörgölőznek a saját hasznuk érdekében".

Sündörögnek, nyalakodnak, dörgölőznek – ha kölcsönös érdekből van kihez. Volt.

Friss Róbert 

Népszava

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr887328244

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása