CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Mi lesz Tapolcán? Válasz este 7 után

2015. április 12. 05:59 - csú

A mai voksolással kapcsolatos legfrissebb hírek ITT OLVASHATÓK

valasztasokhoz-100904.jpgElemzők előzetes véleménye szerint rendkívül kiegyenlített lesz a verseny a mai időközi választáson a tapolcai választókerületben. A 22 jelölt közül a Fidesz, az MSZP és a Jobbik is elnyerheti a mandátumot. Veszprém megye 3-as számú országgyűlési egyéni választókerületében hatvan településen azért kell időközi választást tartani, mert a térség tavaly áprilisban megválasztott fideszes országgyűlési képviselője, Lasztovicza Jenő januárban elhunyt.

Nagyon kicsi a különbség a három, parlamenti képviselettel rendelkező párt jelöltje között, így bármelyikük elnyerheti  a választók bizalmát. Akár egy-két százaléknyi különbség is elképzelhető lesz az első és a harmadik helyezett között. Ajka, a térség legnagyobb városa majdnem kétszer akkora mint Tapolca és hagyományosan MSZP-s erősség. Az októberi önkormányzati választáson is hozta az MSZP, pedig nem sok város volt ilyen. A Jobbik is erős Tapolcán. Lasztovicza Jenő fideszes képviselő halála után az a politikai struktúra, amit ő kiépített, összeomlott és megnyitotta a teret a Jobbik előtt.  Sümeg fideszes erősségű az apró falvakkal, de azok hagyományosan mindig alacsonyabb részvételt produkálnak.


komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr727359430

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása