CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Film a csepeli kettős gyilkosságról

2015. április 26. 03:04 - csú

plakat_a_kettos_gyilokrol.PNGHétfőn, április 27-én kerül a mozikba a Csepeli kettős gyilkosság: hatalmat mindenáron! című dokumentumfilm. A Kultúrpart nevű szakmai hírportál szerint Ez az első olyan alkotás Magyarországon, amely "a BBC Crime oknyomozó dokumentumfilmjeinek mintájára, hitelesenrekonstruálja a bűncselekményt".

Csarnai Attila és Géczy Dávid dokumentumfilmje a hat évvel ezelőtti csepeli kettős gyilkosság néven elhíresült bűntényt dolgozza fel.

2009-ben két pedagógust öltek meg hidegvérrel egy csepeli szakképző iskolában.

Az ügy különlegessége, hogy a gyilkosság perceiről hangfelvétel készült, ami az európai kriminalisztika történetében példa nélküli.

A dokumentumfilm az egykori híradások, bírósági bizonyítékok, a tárgyalásokon készült archív felvételek, a döntő bizonyítékul szolgáló hanganyag alapján, rekonstruált jelenetek segítségével mutatja be a sorsfordító mozzanatokat. Bemutatja a két áldozat és a két gyilkos előéletét, és percről-percre feltárja a tragédia pillanatait.

Forrás: kulturpart.hu

Az Uránia Filmszínházban díszbemutatót szerveznek. A csepeli önkormányzatnál  ingyenes jegyekre a kitzinger.adrienn@gmail.com e-mail címen, a jelentkező nevét megadva lehet jelentkezni hétfő délig. A szervezők kérik,  hogy ha egy levélben ketten vagy többen is jelentkeznek, akkor a regisztráció miatt az ő nevüket is adják meg.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr747398816

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása