CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csepeli ötös gyilkosság, ítélet: több mint száz év fegyház a tetteseknek

2015. május 08. 02:15 - csú

justiciaok-255.pngA Fővárosi Törvényszék péntek reggel kihirdette az elsőfokú ítéletet a csepeli eperföldön zajló,horrorfilmbe illő gyilkosságsorozat perében.

Az elsőrendű vádlott B. Dragan életfogytig tartó börtönbüntetést kapott, legkorábban 40 év múlva szabadulhat. B. Zsolt is életfogytiglanit kapott, ő legkorábban 30 év múlva szabadulhat. Cs. János 13 év fegyházat kapott, K. Krisztián 14 év fegyházat. R. József 7 év fegyházat, B. Amanda 3 év 6 hónapot kapott, T. István pedig 1 év 6 hónap fegyházat. L. Arankát közérdekű munkára kötelezte a bíróság, F. Sándor pénzbüntetéssel megúszta.

A bíróságnak egy szövevényes ügyben kellett rendet vágnia, az emberölés mellett kifosztás, testi sértés, magánlaksértés, személyi szabadság megsértése is volt a vádak között, a vádlottak pedig összesen kilencen voltak. Közülük négyről állította a vádhatóság, hogy részt vettek a gyilkosságokban is.

A csepeli bűnügy legismertebb figurája a szerb B. Dragan lett, akiről az a hír járta a megfélemlített hajléktalanok körében, hogy háborús bűnös, de valójában csak egy szökött bűnöző, aki 2007-től a csepeli erdőben élt. Ő volt az elsőrendű vádlott, aki

a perben meg sem próbálta ártatlannak mondani magát, bár a vádirat részleteit vitatta.

Az ügy négy éve, 2011 nyarán pattant ki. Ekkor a csepeli eperföldek körüli erdőben egy erdélyi fiatalembernek sikerült kiásnia magát a földből. A túlélő szökevény jelentkezése után kerültek elő az áldozatok földi maradványai. Végül kiderült: az eperföldön összesen öt embert öltek meg: egy diósdi férfit és egy négytagú családot, lényegében pár tízezer forintért.

A diósdi H. Viktornak az ügyészség szerint azért kellett meghalnia, mert hiába vállalta el, nem tudta eladni a vádlottak marihuánáját, egyikük meg azt gyanította, hogy lopott a tisztálkodószereiből. A meggyilkolt négytagú család tagjai hajléktalanok voltak, a vádlottak táborhelyétől nem messze húzták meg magukat. A vád szerint nekik az volt a bűnük a vádlottak szemében, hogy egyszer az ő területükről gyűjtöttek fémet, és a kocsijukat is elirigyelték tőlük.

A bírósági tárgyalássorozat 2014 márciusában kezdődött. „Nem várok kis ítéletet. Tudom, hogy nagy ítélet lesz. Legyen a legmaximálisabb, csak legyen igazságos” – mondta B. Dragan a legelső tárgyalási napon.

Forrás: INDEX.HU

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr807441318

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása