CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Nagy falatok a csepeli húsosfazékból: Borbély Lénárd különös szerződései

2015. május 08. 05:59 - csú

A FIDESZ KIFIZETŐHELYE, PÉNZTÁRA LESZ CSEPEL?

Werner újabb milliói - A keményen dolgozó ELTE-kancellár kiegészítő kegydíja - Lakoma és rémálom

zabalas-nagy.PNGFelháborodással olvastam a csepeliek.blog.hu-n a Werner Péterről szóló újabb híreket. („A csepeli húsosfazék Fidesz-közeli lakmározóinak nagy az étvágya”, május 7, csepeliek.blog.hu). A hir24 újságírója, Angel Marianna remek tényfeltáró cikke ugyanis újabb adalékkal árnyalja a Csepeli Városgazda Zrt. volt vezérigazgatójáról kialakult nem éppen pozitív képet. 

A cikkből kiderül, hogy korábbi írásomban („Multimilliomos vezér vallomása a csepeli gyűlöletparádén”, május 4., csepeliek.blog.hu) tévedtem. Azt írtam ugyanis, hogy Werner urat „visszahívták” az április 30-i képviselő-testületi ülésre tervezett színjátékra, másképp mondva egy képzeletbeli bírói eljárásra, a vád tanújának. Helyesebb lett volna a berendelték szó használata. Tévedésem oka: nem tudtam, hogy Borbély Lénárd csepeli polgármester március 13-án megbízási szerződést kötött az általa december 16-án felmentett volt vezérigazgatóval. A csepel.hu-n elérhető dokumentum szerint

a Csepelen megbukott, a Csepeli Városgazda Zrt. előbb öt évre megbízott, majd két s fél hónappal később váratlanul felmentett vezérigazgatójával – a tavalyi veszteséges gazdálkodás és a kifizetett több mint 21 millió forint „munkadíj” után –, az önkormányzat vezetése ismét szerződött! (A szerződés csak április 10-én került fel az önkormányzat honlapjára.)   A megbízási szerződés havi 25(!) óráról szól, s az ezen idő alatt adott gazdaságfejlesztési tanácsokért Werner Péter 490.000.- Ft/hó(!) díjazásban részesül. Ha pedig ezen április 30-i berendeléssel a volt vezérigazgató már „túllépte” volna az általa vállalt havi 25 órát, akkor óránként további 15 ezer forint illeti meg. Nála bezzeg kifizetik a „túlórát”. 

Hiába’, szerintem a Fidesznél így működik a rendszer: nem számít, hogy veszteségessé tette az önkormányzat gazdasági társaságát (csepel.hu, április 30-i KT-ülés 11. pontja), a lényeg, hogy csapattag. Valószínűleg azonban több annál: nála van a pénz!

A hír24 szerkesztője által írt cikket olvasva, utána néztem az írásban említett dr. Scheuer Gyulának is. Scheuer úr, aki korábban Németh Szilárd polgármesteri kabinetjében osztogatta a tanácsokat, s most az ELTE kancelláraként őrzi a „kassza kulcsát”, jelenleg is szerződéses viszonyban áll a csepeli önkormányzattal (csepel.hu). Igaz, most nem Németh Szilárdot látja el gazdasági tanácsokkal, hanem utódát, Borbély Lénárd polgármestert. Viszont a tavaly X.30-án aláírt, 490 ezer Ft/hóról szóló megbízását idén februárban módosították. Most már "csak"  50.000 forintot kap havonta. Ezért kemény 5, azaz öt órát(!) kell dolgoznia! Szintén csapattag!

Csakúgy, mint a másik csapattag, a tavaly december 16-án megbízott Süle László, aki az akkor létrehozott Városfejlesztési és Gazdaságfejlesztési Társaság ügyvezetői feladatkörét vállalta, csekély 850.000. forint/hó munkabér+50 % prémium ellenében!

Wágner, Scheuer és Süle urak nem „keményen dolgozó kisemberek”! A Fidesz-csapat tagjaiként sok húsosfazékból, ebből csak egy a csepeli önkormányzati, tudnak lakmározni. Nem úgy, mint a csepeliek többsége, akik örülnek, hogy egyáltalán van munkájuk, még akkor is, ha például a havi 25 óra 7-8-szorosát kell is ledolgozniuk. Ennyi fizetségről meg álmodni sem mernek. Rémálmaikban sem gondolták volna, hogy a húsosfazék, igen, a csepeli húsosfazék  körül pedig ez a valóság...

V O X

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr187440580

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lajos Kossuth 2015.05.09. 11:43:34

Azért ennek van kis hagyománya Csepelen. Emlékszem és akkor sem értettem, hogy a 6. kerületből tanácsadónak minek jött ide a polgármester akit nem választottak újra. Ami most van, ez mindent határt túlszárnyal pofátlanságba, arroganciába és emberek hülyének nézésébe, teljes kihasználásába. Nevetséges, amiért súlyos milliókat fizetnek ki. Elég lenne fórumokat tartani és megkérdezni az embereket, akik vállalják a kerület vezetését, azoknak kellene érteni a gazdasághoz. Ha nem ért hozzá és tanácsadók kellenek, mondjon le, mert nem érdemli meg azt, hogy megválasztották, de fizetését sem. Azt sem értem, hogy nincs Csepelen, Budapesten szakember, miért kell távoli városokból, vezetőket beosztottakat idehozni. Jó fizetés, utazási hozzájárulások stb. különböző díjazás. Egy dologhoz viszont gratulálok sikerült ebben a témában úgy írni, hogy Szenteczky János neve fel sem merült. Arra gondolok, hogy amiért(piti dolgok, szerintem, nézve az 5. kerületben történteket) szeretnék már végre a fideszesek a börtönbe látni, annak a minősített, magasabb szintű változatát láthatjuk ismét.

csú 2015.05.14. 22:20:50

Egyelőre csak a lemondásról mondott le...
süti beállítások módosítása