CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

A tűzzel és a halállal játszik Orbán

2015. május 09. 02:31 - csú

orban_duhos-2.pngHetek óta a halálbüntetés visszaállításának pokrócával takarja el kormányzásának tragikus ürességét és a rohamosan növekvő korrupciót, a társadalmi feszültségek megnyilvánulásának sorát Orbán Viktor miniszterelnök. A kormányfő nem bír magával. Tragédiákra hivatkozik, miközben az ő gyűlöletkeltő ötletparádéjának lehetnek tragikus következményei. Itthon és külföldön, sőt már a Fideszen belül is mind többen figyelmeztetik: a tűzzel játszol Viktor! Rá sem hederít.

Pénteki rádiószózatában ismét az Európai Unióban a héten már nagy vihart kavart "napirendről", a halálbüntetésről azt mondta: "Ki akarunk alakítani egy európai közvéleményt, amely hajlik arra, hogy a halálbüntetés bevezetése vagy be nem vezetése kerüljön vissza nemzetállami jogkörbe. Semmi okunk arra, hogy erről a kérdésről ugyanúgy gondolkodjon egyik vagy másik ország". Ha az megtörtént - folytatta -, akkor "utána tudunk dönteni arról, hogy bevezessük-e vagy sem".

Arra a kérdésre, hogy ő halálbüntetés-párti-e, Orbán Viktor azt válaszolta:

"én az élet pártján vagyok". Mint fogalmazott, onnan nézi a kérdést, mire van szükség a törvénytisztelő emberek megvédéséhez. "Ha mi meg tudjuk őket védeni halálbüntetés bevezetése nélkül, akkor védjük meg őket úgy, ha azonban másképp nem megy, akkor be kell vezetni" - mondta. Kifejtette: "nagyon sokan vannak, akik azt hisszük, hogy ha van halálbüntetés, illetve egyes bűncselekmények halálbüntetéssel való fenyegetettsége létezik, akkor nagyobb biztonságban vagyunk". Hozzátette, nagy vita van arról, hogy ez így van-e vagy sem, de fontos kérdés, hogy az emberek mit gondolnak erről. A miniszterelnök egyúttal örömét fejezte ki, hogy része lehetett e vita megindulásában, hogy "kiegyensúlyozottabbá válik a közgondolkodás ebben a kérdésben", mert - mondta - a nyilvánosságban rendszeresen csak a gyilkosok, a bűncselekményt túlélt elkövetők jogairól, életéről szoktak gondolkodni. Orbán Viktor ezért azt kéri a vitában részt vevőktől, legalább egy pillanat erejéig gondolkodjanak el úgy is a kérdésről, hogy mi van, ha az ő gyereküket vagy feleségüket, édesapjukat, édesanyjukat ölték volna meg.

Orbán arról egy szót sem szólt, hogy Magyarországon milyen tragédiákhoz vezetett a politikai bosszú fegyvereként alkalmazott halálbüntetés. Arról sem szólt, hogy a téves büntetések jóvátehetetlenek az ítélet végrehajtása után.  Arról is is hallgatott, hogy ő és párttársai ellenkezés nélkül elfogadták  a halálbüntetés elörlését mint uniós csatlakozásunk, tagságunk egyik alapvető feltételét. Orbán játszik. Halálos játék ez..

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr677443858

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása