CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Balatoni Lázárom

2015. május 16. 03:27 - csú

lazar_janos-ok-156.pngAki a Balatonhoz megy, nem vásárolni megy, hanem pihenni, így nem látom a sérelmüket” – szólt a szózat a magas lóról.

„A vasárnap dolgozók érdeke is az, hogy ne kelljen dolgozniuk” – tette hozzá a fácánmészáros, némiképpen nehezen érthetőn. Mert sokan lesznek közülük, akiknek mostantól egyáltalán nem kell majd dolgozniuk, hála külön Semjén Zsoltnak.

Akadnak viszont olyanok, akik a Balatonhoz – a Velencei (nota bene: Sukoró) vagy éppen a Tisza tóhoz, emellett Hajdúszoboszlóra, és más, az állam által oly szívesen herdált adóbevétel fontos megtermelőihez – nem csupán pihenni érkeznek.

Hanem nyaraláskor is enni, szegény mód olcsón „dőzsölni”, ha

erre módjuk lenne.

Ezek nem titkos londoni luxusszállók, fizessünk bár Erzsébet utalvánnyal bőkezűn, sem nem párizsi - ezúttal nem a parizer a megfejtés! – költőhelyek hadügyi gerléknek.

A magyar nyaraló nem étteremről étteremre jár, szállodai shopokban vesz csokit a gyereknek, hanem spórol, mert annyit is ér. Nem tehet róla, hogy nem fürdeti Calvadosban sunyi mosolyú miniszter.

De – pusztán példaként - idemásolok egy hírt. „A Készenléti Rendőrség a nyári szezonban nagy tavainkhoz 150 rendőrt vezényel.” Ők vajon pihennek-e vagy szeretnének enni is valamit hétvégente? Nekik látható a sérelmük odaföntről?

Ám fölösleges is a példálózás, hiszen érteni nem akarásnak mindig Lázár a vége.

Forrás: Veress Jenő (Népszava)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr177463040

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása