CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Ha a Századvég pénzmosoda, akkor Mészáros Lőrinc pénzmosó?

2015. május 16. 02:10 - csú

penzmoso.PNGNem bűn pénzmosodázni a Századvéget, mondja a bíróság a Mellár ügyben, nekünk meg felcsillanhat szemünk: egyszer még azt is megérjük, pénzmosónak fogják itt hívni az embert, akit strómanoznak netszerte a népek.

Lőrinc nem ott tart már, mint egyszeri gázszerelő korában, mikor a nagyfaluban járva éhesen méregette a ligeti vattacukrost. Egy ideje csak nyer és nyer számolatlanul, hogy csatornát kell építeni, védművet vagy földet kell művelni az gyakorlatilag tökmindegy addig,

amíg nem lámpatenderről van szó. Okos ember ez, nem véletlenül került föl a milliárdosok listájára alig pár év alatt, tudja ő melyik tányérba nem kell beleenni jelképesen sem.

Szerinte mindennek a titka a munka, a szorgalom meg a hozzáállás. Mármint a Viktor és a Család fartájékához állás, gondolom.

Azt azért én nehezen hiszem, hogy mindez a véletlen, a szorgalom és a munka gyümölcse lenne. Mert ha az lenne, akkor nem kallódna itt se cég, se milliárd szanaszét. Az alulról felkapaszkodó embernél az ilyenek szép sorban bestokizva állnak, inkább van "óbazmeg, ez is az én nevemen van?" kinézete  az egésznek. Most is milyen szépen kimarkolta a cégéből az osztalékot gyakorlatilag maradék nélkül. Egyesek már az új Simicskát látják benne, ami nem lenne túl meglepő: kipróbált ember aki irányítható, nem beszél vissza és nem önállóskodik. Meg esze sincs annyi, mint a geciputtonyt Viktorra borító Lajosnak. Nem hangoskodik, van türelme kivárni amíg adótartozás bulival helyzetbe hozzák, és nem vinnyog akkor sem, mikor a fejére olvasnak vagyonnyilatkozatból hiányzó milliárdot vagy eltitkolt céget.

Tudja, hogy nem azért barátkozik ennyire a Családdal, hogy bármi bántódás érje. Nem is éri.

Cserébe ő gründolhatja az Új Közgépet családi vonalon. Kész szerencse, hogy a Tiborc gyerek után a Lőrinc lányának is ennyire talpraesett udvarló jutott. Az ilyen fiatalok viszik előre az országot, törik az utat a jólét felé. Mikor az öregek megdicsőülve visszavonulnak Mangalicafalvára, ők már kitanítva és kistafírungozva vehetik át a stafétát. Addig meg csak eldöntik, ki kinek lesz a négere.

Forrás: varanus.blog.hu

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr207455192

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása