CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Beismerő vallomás Orbán Viktortól, most aztán lehet magyarázkodni

2015. május 19. 02:34 - csú

orban_rtl-2015-05-17.PNGCsak a kiírandó pályázatokról és nem a kivitelezőkről döntöttek a szerdai megbeszéleseken - ezt Németh Lászlóné volt fejlesztési miniszter mondta az RTL Híradónak. A korábbi tárcavezető a volt amerikai nagykövet könyvében leírtakra reagálta, miszerint Némethné arról beszélt neki: Orbán Viktorral hetente egyeztettek a középítési projketek nyerteseiről. Az Együtt szerint tisztán kell látni, ezért kikérik az érinett időszak döntéselőkészítő anyagait. Részletek:

amerikai_nagykovetes.PNG2010 és 13 között volt az Egyesült Államok Budapesten akkreditált nagykövete Eleni Kounalakis. Erről az időszakról is írt nemrégiben megjelent könyvében. Visszaemlékszik például egy beszélgetésre, amit az akkori fejlesztési miniszterrel, Németh Lászlónéval folytatott. A volt nagykövet szerint a tárcavezető azt mondta neki, hogy minden héten leült Orbán Viktor miniszterelnökkel, átnézték a középítkezési projektek listáját és eldöntötték, melyiknek legyen prioritása és melyik pályázatok nyerjenek. Vasárnap a miniszterelnök elismerte az RTL Híradónak, hogy igaz, amit a Kounalakis írt:

 

 

Németh Lászlóné szerint félreérthető a könyvből kiragadott rész. A jelenleg postaügyi államtitkár a Híradónak azt mondta, valóban minden szerdán leültek egy kávé mellé, de nem ketten, hanem négyen. A 2012-ben létrehozott fejlesztési kabinet tagjai - a nemzetgazdasági és a fejlesztéspolitikai miniszter, a Miniszterelnökséget vezető miniszter és a kormányfő.

Vagyis, szerinte arról döntöttek, hogy például a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő által kidolgozott pályázatok közül végül melyiket írják ki. A kabinet csak az egymilliárd forintnál nagyobb pályázatokról határozott.
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr27470906

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása