CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Ne hagyjátok a Munkásotthont!

2015. június 21. 05:59 - csú

Horváth Gyula publicisztikája:

horvath_gyuszi-5_1.PNGNémeth Szilárd és társai /Fidesz frakció/ megtette az előkészületeket a Csepeli Munkásotthon lenyúlására! Ezzel a cselekménnyel a gyűlöletkampány és a gátlástalan fanatizmus, funkcionális szakaszába lépett. A 2010-es CSEVAK lerohanással kezdődött zsákmányszerzés, és a revíziós emlékhely kialakításával folytatott ideológiai agymosás után az agresszív hordák immár Csepel legjelentősebb tradicionális intézményére emelik kezüket. A munkáskultúra fellegvárnak számító Munkásotthon ellen mozgósítja janicsárokban bővelkedő csapatait a Fidesz. Kissé félve, kissé bizonytalanul, - mert nem tudja, hogy mekkora szellemet szabadít ki a palackból- kezdte meg a Munkásotthon bekerítését és fojtogatását! Az ultimátumokat már a kuratórium átalakítási igényüknél benyújtották. Az ügy jelentőségét mutatja, hogy maga Németh Szilárd lett volna a beépített ék, a betontörő repesz!

A kivéreztetett Munkásotthon utolsó erejéből, - becsülete és jó hírneve fenntartása okán- visszautasította a megalázó ajánlatot. A júdáspénzt sem fogadta el, aminek következménye ugyanaz lett volna, mint az ultimátumé. Halál! A Fidesz nehéztüzérsége felsorakozott és a parlamenti beterjesztés nem kétséges célja, hogy lerombolja a dolgozói szabadság és kultúra fennmaradásának utolsó bástyáit is az Árpád utcában!

A Csepeli Munkásotthon szellemisége, léte, tradíciója végveszélyben!

A magát kereszténynek mondó, nemzeti, nacionalista szemlélet legradikálisabb ideológiájának irányzata fújja a harci sípokat. A harcosok már megkapták az alkohol fejadag többszörösét, hogy leküzdhessék szégyenüket, és rárontsanak az ősök által kín-keservesen létrehozott, és a ma polgárai által boldogan használt fellegvárra! A dolgozók saját erejéből épített, és fenntartott évszázados szabad intézményére, a Csepeli Munkásotthonra.

A támadók tudják, hogy egy hely, egy közösség tradícióinak megsemmisítése, kialakult szellemiségének meghazudtolása és kisajátítása, a kultúráján és a művelődési intézményein keresztül történhet meg véglegesen. Ez a szándékuk, ezért ez a maguk által tervezett rendszerük következő és megkerülhetetlen lépése. Nem riadnak vissza a kulturális hegemónia kialakításához, az erőszakos eszközök alkalmazásától sem, ahogy nem riadtak vissza az államosításnál, a kórházak, rendelők, iskolák bekebelezésénél, a nyugdíjpénzek, és a takarék szövetkezetek kisajátításánál sem! Ma már nem sortűzzel, korbáccsal, hanem sunyi határozatokkal törik le a haladó emberek törekvését. Ne legyen kétségünk, ha a Munkásotthon elesik, tovább harcolnak, tovább nyomulnak, mert létük az erőszakos szerzésben, a hódításban van!

Forrás: Horváth Gyula weblapja

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr577560432

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása