CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Mi történt a Csepeli Munkásotthonnal?

2015. július 15. 10:56 - csú

HORVÁTH GYULA ÍRÁSA:

a_negyes_bruttohoz-nevvel-jav.pngA Munkásotthonnak annyi! (Erről szineskedik szócsöveiben a fideszes Borbély Lénárd polgármester)

Ma reggel hétkor a csepeli képviselő-testület Fidesz többsége (Németh Szilárd vigyázó szemei előtt) megszavazta azt az előterjesztést, ami a Munkásotthon önkormányzati tulajdonba vételét jelenti.
Nem is maga a döntés a legnagyobb baj! Erre módot ad a maguk kreálta törvénykezés.
A legnagyobb baj, az, hogy úgy tesznek, mintha nem is értenék, hogy valójában mit is cselekedtek!

Nagy bajt csináltak! Csepel immár alig létező függetlenségének egyik utolsó bázisát törték derékba.
Nem hihetjük ugyanis azt, hogy

azért vonják hatáskörbe a Munkásotthont, hogy megsegítsék. Az eddigi gyakorlatuk tanúsága szerint azért vonták el függetlenségét, hogy megszentségtelenítsék, megalázzák, és azt a szellemiséget, ami létrehozta és működtette 95 éven keresztül, kiiktassák.

Közel egy évszázadot bírt ki a Munkásotthon úgy, hogy a szabadság és az alkotói vágy szimbóluma lehetett. Megúszta a háborúkat, forradalmakat, a jobb és baloldali diktatúrákat, megúszta a rosszakaratú jegyzőt, de nem úszta meg a populista hazudozók mostani rendszerét. A törvénymódosítás következtében könyörtelenül magukévá tették.

Az agresszív, senkire és semmire tekintettel nem lévő vezetői réteg ráteszi kezét a nagy múltú munkás művelődési házra. Arra, mely a munkások munkájából, pénzéből, adományaiból épült. Azért, hogy legyen otthona, helye a dolgozóknak, a kétkeziknek, meg a hátrányos helyzetűeknek arra, hogy ismereteket gyűjtsenek, művelődjenek, bemutassák tehetségüket. Most ők lesznek az utolsók, akik szívesen látott vendégekké válhatnak majd. Ahogy szemenszedett hazugság volt Németh Szilárdnak azt mondania, hogy a csepeliek Vidnyánszky előtt ki voltak tiltva a Nemzeti Színházból most úgy válik valósággá, hogy idegenek lesznek abban a házban, amit apáik, nagyapáik építettek.

A munkásotthont lenyúlni, elzabrálni, lehet, de azt a szellemiséget, ami létrehozta és életben tartotta, kiirtani, megsemmisíteni soha sem lehet. Korai az italozás, korai a kárörvendés, mert az a szellem, ami ebben a házban született, nem halt meg, hanem megerősödött! Mint a mangánacél minden ütésre erősebb, szívósabb lesz. És eljő az idő, amikor a mostani despoták mennek! Akkor újra más szelek fújnak majd ezen a szigeten. Akkor újra megmutathatja ez a Ház az igazi képességeit. Addig csak szenderedj el mindnyájunk szerelme, és őrizd a lángot, melyet az itt hont találó lelkek csiholtak e szűk évszázadban.

3.PNGCsepeli Munkásotthon! Őrizd őseid tisztességét! Őrizd a ma és a jövő reményét!

2015. 07 15.

Horváth Gyula

Forrás: Facebook

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr947629666

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

CsepeliBlogos 2015.07.16. 15:26:10

Azért ez már valami.
Metallográfiai alapismeretek megismertetése utána, érzelmileg megközelít,könnyeket csal-és végig hazudik.
A mangánacél egyébként hegeszthető, bár vigyázni kell a forró könny-cseppekkel,nagy hő hatására repedés következhet be.

CsepeliBlogos 2015.07.16. 15:32:12

Bocsánat majdnem elfelejtettem; a "rosszakaratú jegyző" akadályozta meg Csepel kiürítését
süti beállítások módosítása