CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

A barackmagos ember

2015. július 31. 01:01 - csú

l_simon_laszlo.PNGA meggymagos ember – Demeter Béla – története valamikor a 70-es években járta be a sajtót. Akkor még nem „illett” élelmes embernek lenni, pedig ő az volt. Az egyik konzervgyárban meg akarta vásárolni a kidobott meggymagokat, amit ingyen is odaadtak volna neki, de ő ragaszkodott a „tisztességes üzlethez”. A gyárnak haszontalan magokból fákat nevelt és azokon nagyon sok pénzt keresett. Mondanom sem kell, hogy Demeter Bélát tisztességtelen haszonszerzés miatt bíróság elé állították és lecsukták, ahonnan csak a rendszerváltás után szabadult….

Most itt van a barackmagos ember. Borászatának honlapján azt állítja, hogy 1000 forintos egységáron olyan barackmag kivonatot árusít, amelynek rákos betegeknek ajánlanak hatásos táplálékkiegészítőként. A dolognak csak annyi szépséghibája van, hogy a nemzetközi szakirodalom szerint az általa „hatásosnak” nevezett hatóanyag toxikus.

A barackmagos ember L. Simon László államtitkár, az ő borászatának honlapján hirdetik a csodaszert. Amikor az RTL Klub híradójának riportere megerősítést várt a hírre, a költő-államtitkár-földbirtokos-szálloda tulajdonos lerázta magáról a kérdést: neki ehhez semmi köze,

a biznisz a feleségé, őt hagyják békén. (Amikor Orbán Viktor látogatást tett a birtokán, akkor még ő volt a gazda.)

A meggymagos embert anno lecsukták, pedig tisztességes üzletet csinált. A barackmagos embernek most kevésbé kell tartania a törvény szigorától, de ha esetleg mégis kuruzslás, vagy tudom is én milyen címen esetleg eljárás indulna a „barackmag-gyógyszer” ügyében, ő nem akarja elvinni a balhét. Ott van az asszony, övé a biznisz...

Somfai Péter

Forrás: Népszava

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr317662238

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása