CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Minden pofon visszajár

2015. augusztus 14. 02:17 - csú

waberer-orban.PNGA zsák megtalálja a maga foltját. A kamionkirály Waberer György (képünk bal oldalán) is megtalálta, mégpedig a legmagasabb szinten, egyenesen Orbán Viktorban. Amikor néhány éve a Fidesz belecsapott az üzemanyaglecsóba, és 230-240 forintról 400 forint közelébe srófolta az árakat, a közúti fuvarozók alig kaptak levegőt. Meghirdették: ha a kormány nem lép vissza, ha itthon drága tankolni, majd külföldön vesznek üzemanyagot. És akkor jött Waberer úr, aki a maga jókora flottája nevében hűségnyilatkozatot tett a NER mellett, és paktumot kötött Orbánnal, hogy ők csakazértis itthon tankolnak. Ezzel be is tett a többieknek.

A Hungarokamiont „privatizáló” Waberer -aki azóta már miniszterelnöki megbízott is - most azt javasolta a kormánynak, hogy

ezentúl jól nézzen a körmére minden külföldi kamionosnak a hatóság. Teremtsék meg a külföldi sofőrök fokozott ellenőrzésének anyagi, személyi és technikai feltételeit, növeljék a kiszabható bírságokat, tegyék lehetővé a helyszíni bírságolást és rövidítsék le a külföldi sofőrök elleni eljárásokat, de legyenek elnézőbbek a magyarokkal. A „leleményes” büntetésekkel pedig annyi pénzt szedjenek be, amiből több sofőrt lehessen képezni Magyarországon. Ha Waberer ezt javasolja, a kormány rábólint, hiszen Orbánéktól más területen sem idegen a külföldiek megsarcolása, most miért finnyáskodnának?

Amikor kamionos ismerősömnek felolvastam a hírt, alig kapott levegőt. Ha mi így, akkor ők majd úgy – mondta aztán. Az országút kemény világ, ott minden pofon visszajár. Ezt Waberernek is, Orbánnak is tudnia kellene.

Somfai Péter

Forrás: Népszava

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr587699922

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása