CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

"Az elkövetőket pedig Borbély Lénárdnak és Ábel Attilának hívják!"

2015. augusztus 17. 05:59 - csú

Horváth Gyula nyílt levele Borbély Lénárdhoz

horvath_gyuszi-5_2.PNGÖn és alpolgármestere hisztéria hadjáratot kezdtek Csepelen egy teljesen privát halálesetből. Valószínűleg a fájdalom, de inkább a félelmeik, víziók látásában jelentkezik. Ebben az állapotukban a Demokratikus Koalíciót, engem, és szervezetünk ügyvezető alelnökét - alaptalanul és bizonyítékok nélkül – támadják, olyanokkal vádolnak, amit soha el nem követettünk!

A magyar nyilvánosság egyik újságjában megjelent írás kapcsán kegyeletsértéssel, vádolnak bennünket. Amit ott mondanak és sugalmaznak az nem igaz, nem felel meg a valóságnak! A valóság az, hogy cselekedeteikben a privát szféra és a közszféra dolgai bűnös módon, tudatosan összecsúsznak. Ebben a mesterségesen keltett összevisszaságban sérülnek az önkormányzat, és az állampolgárok anyagi, és egzisztenciális érdekei. Ezt a képviselői eskü alapján minden képviselőnek kötelessége felvetni! Ezért az alábbiakat nyomatékosan a figyelmébe ajánlom!

A felfogható módszer érdekében kezdjük, hát nagyon az elején!

1. Alaptétel. Mikor Erzsébet királyné anyja meghalt kitették a gyászlobogót a Buckingham palotára! Azért, mert egy dinasztikus rendszer egyik tagja halt meg! Ha, az angol miniszterelnök apja, felesége, testvére halna meg, nem tehetnék ki a zászlót a Downing Street 10-re, mert ott egy népképviseleti rendszer vezetője dolgozik. A népképviseletben az egyén a választás alapján kap felhatalmazást és mandátumot arra, hogy képviselje választóit, és eljárjon az ügyeikben. Ez semmilyen értelemben sem vonatkoztatható a családtagjaira!

2. Az alapvető ok. A fentiekből következően a csepeli Polgármesteri Hivatal is egy népképviseleti rendszer része, ahol a polgármesteri tisztséget éppen Borbély Lénárd látja el. Ebben a rendszerben semmi keresnivalója nincs a családjának. Nem lehet összekeverni a dinasztikus elemekkel. Ebből következően, óriási hiba volt a hivatal homlokzatára és a Vagyonkezelőre kirakni a gyászlobogót, annak okán, hogy a polgármester apja elhunyt! Ezért a polgármester, ha tudott azért, ha meg nem, akkor azért a felelős! Ha én írtam (vagy sugalltam) volna a botrányt kavart újságcikket, még azzal is megtoldottam volna, hogy az is égbekiáltó hiba és a két rendszer bűnös összekeverése, ha a köztisztviselői napon a polgármestert a felesége képviseli a hivatali rendezvényen. És az is az agresszív oktalanság, ha a polgármester és helyettesei személyre szóló utasításokat adnak arra vonatkozóan, hogy kiknek a hozzátartozóit kell eltávolítani az önkormányzat fennhatósága alatti intézményekből. ( A sok érintettből most csupán ÁA által megnevezetteket - Kál Károly fiát, akit tegnap, az én családtagjaimat, akiket évekkel ezelőtt rúgattak ki brutálisan - említem)

3. Hibás vezetői intézkedés. A polgármester az, akit megválasztanak. Ha, az egy erdélyi ifjú akkor ő, ha egy csepeli proli akkor ő, ha a sarki fűszeres akkor meg ő! Mandátumot kap, a képviselőtestület vezetésére és a hivatal irányítására. Ehhez semmilyen hozzáértést, iskolai végzettséget nem kell igazolni. A hivatalban azonban jogi szakmai munka folyik. Ennek a munkának a szakszerűsége felügyeletére van hivatalban a jegyző. Amennyiben megkérdezték volna, hogy van-e ilyen szabályozás és kirakható-e a gyászlobogó a POHI-ra ebből az alkalomból, bizonyára elmondta volna, hogy a hatályos jogszabályi keretek között NEM! De önbevallása szerint Ábel Attila a jegyző (aljegyző) megkérdezése nélkül a saját érzelemvilágára hallgatva kirakatta a lobogót. Ezzel magára vállalta tetteinek következményeit. A polgármesternek erősen el kéne gondolkodni a menesztésén!

4. Egyén és közösség. A település közvagyonának tulajdonosa a képviselő testület! Az ülések közt, az elvi rendeletek értelmében kormányoz a polgármester és a hivatal. A polgármester nem tulajdonosa a közvagyonnak! Azt a maga elképzelésére, hasznára nem alkalmazhatja. A köz eszközeit – jelen esetben klíma berendezéseit kénye, kedve szerint nem irányíthatja szállíttathatja. A hivatal, vagy vele együttműködésben lévő szervezetek embereit szolgáltatásait még akkor se használhatja, ha azok felajánlják ingyen, vagy kedvezményesen számlázzák. 

5. Sajtó tájékoztatása. A polgármester privát dolgait nem érdemes a hír közlésén túl jelentőséggel felruházni, mert az nem közügy. Itt is érdemes lett volna Csarnai Attila szakértelmét igénybe venni! Akkor talán a csepel.infon Ábel Attila nem közöl sokkal többet,- mint amennyit egy ilyen bensőséges privát ügyről tájékoztatás jegyében - közölni lehet. Nem jelenik meg illusztráció arról, hogy hárompapos szertartás keretében, és cigányzenekar felvonultatásában zajlott a szerény esemény! A Kegyeleti költségek senkit nem érdekelnek! Viszont, mindenkinek van tapasztalata arról, hogy az egypapos temetés mennyibe kerül, ezért a kép alapján nem csoda, ha kíváncsi lenne a hárompapos költségeire. Az is érdekelhetné az állampolgárt, hogy a zenészek mennyit kértek. Hol laktak, és főleg mennyibe került a szállításuk: ugyanis ez kimaradt. Mert Tarlós mondta régen: ingyen ebéd nem létezik! Ő már elfeledte! De, attól még igaz. A polgármesternek felajánlott ingyen szolgáltatás általában sokba kerül a köznek! Itt is Ábel Attila bűnös szervilizmusára és ebből adódó csúnya hibázására lehet ráismerni!

6 Konzekvencia. Akkor, amikor egy település főútjain, terein a középületekre kitesznek lobogókat, azt azért teszik, hogy jelzéseket adjanak ünnepről, eseményről. Azért, hogy az emberek észrevegyék! Észrevették! (Járókelők, újságírók, munkába sietők, meg én is.) Az emberi észlelés következménye a gondolatok kialakulása is. Ezek a gondolatok azok, amik cselekvésre vezetik az embereket. Bűnös leegyszerűsítés (bizonyíték nélkül) bűnbakot kijelölni és rátolni a rossz rendszerből adódódó hibákat. Ha a csepeli önkormányzatnál működne a fékek és ellensúlyok rendszere, és nem a dinasztikus elemekkel spékelt despotikus uralkodáshoz hasonlóan, szerviesek hada rettegne a „főnök” kegyeiért, hanem az egyéniség és a tudás uralkodna, nem következhetett volna ez be ez a szomorú dolog. Azért, mert a felelősök súlyos hibákat követtek el, - a rendeletek a törvények, és az íratlan szabályok ellenében cselekedtek - olcsó trükk a gyanútlan ellenfelet megvádolni. Nem az a bűnös, aki a hibát észreveszi, hanem az, aki elköveti! Az elkövetőket pedig Borbély Lénárdnak és Ábel Attilának hívják! A demokráciában pedig a sajtó szabad, és nem azt kell keresni, hogy ki informálta, hanem azt, hogy ki hibázott, miért tette, és hogyan csökkenthető a baj hatása!

Forrás: Horváth Gyula weblapja

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr887709906

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása