CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

A Jobbik kiütötte a Fideszt Tapolcán

2015. augusztus 31. 00:05 - csú

valasztasokhoz-221_2.jpgMindkét önkormányzati körzetben magasan győzött a Jobbik a tapolcai időközi választáson. A Fidesz által támogatott függetleneknél magasan több szavazatot kaptak a jelöltjei. A baloldal brutálisan visszaesett.

A jobbikos képviselők kapták a legtöbb szavazatot a tapolcai időközi önkormányzati választáson. A jobbikos Pass Sándor és Décsey Sándor ülhet be a képviselő-testületbe, ami azt jelenti, hogy a Jobiknak a független alpolgármesterrel megvan a többsége a tapolcai testületben. 

A Fidesz által támogatott függetlenek lettek mindkét körzetben a másodikak. Az MSZP-MLP jelöltje az egyik körzetben harmadik, a másikban utolsó lett, még egy független volt jobbikos is megelőzte.

Nem hivatalos információnk szerint a következő eredmények születtek.

A 3. választókerületben

  1. Pass Sándor - Jobbik, 314 szavazat (58%)
  2. Ács Jánosné - független (a Fidesz-KDNP támogatásával), 116 szavazat (21,4%)
  3. Kránicz András - MSZP-MLP, 86 szavazat (15,8%)
  4. Szalkai Zsolt - független, 26 szavazat (4,8%)

Az 5. választókerületben

  1. Décsey Sándor - Jobbik, 262 szavazat (52,4%)
  2. Horvátné Somogyi Ildikó - független (a Fidesz-KDNP támogatásával), 127 szavazat (25,4%)
  3. Toronyi Tibor - független, 71 szavazat (14,2%)
  4. Sásdiné Verebélyi Margit Hajnal - MSZP-MLP, 40 szavazat (8%)

Látható, hogy a Jobbik nagyon tarolt, az egyik körzetben kétszer, a másik körzetben majdnem háromszor annyi szavazatot kaptak a jelöltjei, mint a kormánypárt által támogatott indulók. A Fidesz-KDNP ezúttal nem pártlogókkal indította a jelöltjeit, de a jelek szerint ez sem segített.

A baloldalnak figyelmeztető jel, hogy a jelöltjei nem tudják begyűjteni a a kormányellenes protestszavazatokat, ha a Jobbik indulói esélyesebbek. A két körzetben induló függetlenek volt jobbikosok, az egyiküknek sikerült megelőznie még a baloldali jelöltet is. (index.hu)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr617747666

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása