CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Volt egy álma - Elhunyt Harangozó Teri

2015. szeptember 09. 21:33 - csú

harangozo_teri.PNGÉletének 72. évében  elhunyt Harangozó Teri énekesnő - közölte a család az MTI-vel.

Harangozó Teri az 1965-ös "Ki mit tud?" felfedezettje, a 70-es és 80-as évek ikonikus magyar énekesnője volt. Legismertebb dalai: Mindenkinek van egy álma, Minden ember boldog akar lenni, Minden nap, Sose fájjon a fejed, Azok a szép napok, A zápor, Szeretném bejárni a Földet.
A család tudatta, hogy egy gyors lefolyású tüdőbetegség következtében hunyt el Harangozó Teri.

***************

Évek óta hordom a zsebemben Harangozó Terit. A régi, többé-kevésbé elfeledett kislemezét digitális változatban. Nem erre a dalra gondolnak a legtöbben, ha kimondják a nevét, pedig érdemes volna. Négy virágének, ugyanazon az édes, mosolygós hangon, amin mindent énekelt.

Ez volt neki, ez az adottsága, ezt adta a világnak. Tiszta harmóniát, nyugalmat, derűt. A tépett hatvanas években, ahol a boldogság három perc volt a hosszú életben, ő ezt a három percet éltette.

A legemlékezetesebb Harangozó Teri-számok mindig ezt a pillanatot keresték. Itt van a helyed a karomban. Mindenkinek van egy álma. Te lettél. És ha azt mondta, van egy tévedése, tudtuk, hogy nem te vagy.Nem ő volt a kor hangja, és éppen ezért szerettük, amikor szerettük.

Azt éreztette, hogy jöhet itt bármi, égszakadás, földindulás, és a harmadik világháború, a romokon majd megszólal valahogy, hogy minden ember boldog akar lenni. Most épp nem ez szól bennem, hanem az egyik régi magyar dal a zsebemből. Ha minden elmarad, Isten el nem marad, reá bízom magamat. 

Reá bízom magamat.

FÁY MIKLÓS

Forrás: nol.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr97773898

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása