CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Sánta kutyafalka

2015. szeptember 25. 03:12 - csú

santa_kutya.PNGAkár jelentős előnyt is adhatnának a sánta kutyák Orbán Viktornak és kormánytagjainak, ha hiszünk az ősi dakota közmondásnak. A rézbőrű néphit szerint a hazug ember és a sánta kutya utolérésének statisztikai összehasonlításából ugyanis levonható az a következtetés, hogy hamarabb utolérik a hazug embert, mint a sánta kutyát. Mert ha a kormányfő és kormánya tagjainak csak az idei nyilvánvalóvá vált hazugságait sorolnám föl, ahhoz nem lenne elég a lap terjedelme, ugyanakkor egy egész sánta kutyafalkára lenne szükség.

A legújabb kormányzati füllentést,

az M4-es autópálya építőinek állítólagos kartellezéséről a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) leplezte le. Márpedig nehéz erre a hivatalra ráfogni, hogy a hazai és a nemzetközi baloldal része lenne és tudatosan lejáratja a hazát. Nos, a GVH elmeszelte a kormányzati feljelentést, mert szerinte nem volt kartell. Márpedig erre hivatkozva - és mint kiderült - megalapozatlanul Brüsszelre mutogatva állíttatta le a kabinet az építkezést és bontotta fel egyoldalúan a kivitelezőkkel a szerződést. Ez a hazugság - ezt a jelzőt most szakmányban osztogatja a szomszéd kormányoknak a külügyért felelőtlen dunakeszi teremfocista - eddig a magyar adófizetőknek 60 milliárd forintjába került. Mondhatni két szerb-magyar határ vasfüggönnyi pénzünkbe. Úgy tetszik, van akinek ennyit is megért, hogy egykori barátját, kollégiumi társát pályán kívülre küldje.

Az idei kiemelkedő hazugságok között említhetjük a menekültek elleni vérlázító uszító plakát kampányt, ami egyebek mellett a magyarok munkahelyének elvételéről szólt, miközben a háborús övezetben földönfutóvá lett és az életüket mentő tíz és százezrek közül matematikailag kimutathatatlan számban tervezték azt, hogy ebben az országban telepedjenek le. Igaz, ez az egész rémes história négy százalékos erősödést hozott szeptemberre a kormánypártnak.

Ha lecseng a menekültügy, akkor viszont lehet, hogy a szavazóbázisból többet is elvihet például a Quaestor-ügy, hiszen a 32 ezer becsapott ember családtagokkal együtt százeres tömeget alkot. Nekik azt ígérték - törvényt is barkácsoltak hozzá -, kártalanítják őket, majd miután természetesen(?) a kormány a saját törvényét sem tartotta be, gyorsan fel is függesztették a jogszabály végrehajtását.

Illeszkedik a sorba az állami földek eladásának átlátszó indoklása. Megint elővették a jobb sorsra érdemes helyben lakó családi gazdákat, s az ő érdekeikre hivatkozva viszik majd a legjobb területeket a gyakran kétes pályázatokon nyertes "földművesek", mint az ország gázszerelője, Mészáros Lőrinc építési vállalakozó és hasonszőrű társai.

Persze lehet, míg a sánta kutya falka ugat, a karaván halad. Kérdés: merre és meddig?

Bihari Tamás

Népszava

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr807808430

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása