CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csepeliek szívatása áramszünettel

2015. október 01. 05:50 - csú

aramszunet.PNGAz éjszaka megint nem aludtam! Éjjel egy óra előtt áramszünet volt Csepelen.
Majdnem ötig tartott. Naná, hogy nem jelentették be előre! Ahogy a korábbiakat sem.
A házak riasztói üvöltöttek a kutyák ugattak, én meg úgy pattantam talpra, mint a nikkel bolha. Mire teljesen felébredtem, rádöbbentem, hogy nem egy rossz álom amit megélek, hanem a valóság realitása ez a kellemetlenség. Ahogy továbbgördült ébredésem folyamata felvillant bennem, hogy az áramszünet következményeit megint nyöghetem.

Még a nyári kánikula tombolásának időszakában adta meg magát - immár másodszor – a nyolcéves legkorszerűbb elektronikával felszerelt hűtőnk. A keserű tapasztalatok, meg az eddig már kifizetett borsos javítási költségek arra inspiráltak, hogy hűtőszekrényt cserélnünk. Nem javíttatjuk, kidobjuk, újat veszünk! Nem nyugatit, törököt! (Lehet, hogy kínai, még jobb lenne!) Az való ide, ebbe a rezsiharcba meggyötört országba! Ez mutatkozott gazdaságosabbnak. Azért, mert a csepeli Rózsadombon, - ahol lakom – gyakori az áramszünet, ezért tönkremennek az érzékeny precíz gépek.

A kereskedelemben Magyarországon kapható nyugati hűtőgépek ugyanis a nyugati műszaki színvonalra és energia biztonságra épültek. Ott, meg mint a fehérholló, olyan ritka az áramszünet, míg nálunk, igen gyakori. (Az ezt megelőző legutóbbi, tegnap dél körül volt!) Magyarország annyiban is más a nyugati civilizációval szemben, hogy a kisember nem tudja érvényesíteni a centralizált nagyvállalatokkal szemben az érdekeit. Nem tud a siker legkisebb esélyével sem, kártérítést követelni.

Már az ügyfélszolgálat telefonos elérése is egy tortúra. A személytelen géphang a javaslataival, (hogy mikor hányas gombot nyomja a delikvens) teljesen kikészíti azt, aki bejelentést tenne. Inkább ráhagyja és fizet. Fizet, mint a többi szolgáltató átverési akcióiban. Úgy érzi, ha nem reklamál, legalább nem szégyenítik meg. Nem nézik hülyének és sokkal előbb tudja megoldani a problémáját, mintha a jog által körülbástyázott és rejtelmekkel teleaggatott útját választaná.

A csepeli kisember tehát nem tehet mást, mint bosszankodik. Éjjeli bagolyként gyertya mellet próbál olvasni, miközben eszi a kefét, azért, mert megint alaposan megszívatták! Észre sem veszi, hogy el állatiasul, és már-már azon kapja magát, hogy konkurenciájává vált az udvaron szolgálatot teljesítő kutyájának! Így
közelíttetik vele Európát! Csoda, ha oly nagyon nem igyekszik?

HORVÁTH GYULA

Forrás: Facebook

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr267808194

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása