CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Soros Ferenc és a bizalom

2015. október 13. 04:24 - csú

orbani_ut.PNG„Nem is rejtem véka alá, hogy én eszmeileg a Fidesszel szimpatizálok. Tény, hogy a Soros Alapítványnak is szerepe van e tehetséges fiatal politikusgárda kinevelődésében. S ha úgy döntenék, hogy anyagilag is támogatom a Fideszt mint pártot, ezt nyilvánosan fogom tenni, nem suba alatt.” Ezt 1991 októberében nyilatkozta Soros. A Soros-ösztöndíjon nevelkedett politikusok (Orbán, Kövér stb.) vezetése alatt álló Fidesz ezt a nyilatkozatot büszkén közzétette a Tiszta lappal című kiadványában.

A Heti Válasz olvasói most már tudják, hogy Ferenc pápa és Soros György ugyanazt a szellemiséget képviseli. Azt, amit a lap utál. Mindkét férfiúról azt írták, hogy a korlátlan bevándorlást és befogadást szorgalmazzák. A pápa megússza annyival, hogy a hívek nyugodtan semmibe vehetik, amit mond, „a pápai tévedhetetlenség ugyanis kizárólag hit és erkölcs dolgában érvényes”.

Sorost azonban az ellenségnek kijáró figyelemben részesítik és rágalmazzák.

Soros a legkevésbé sem ösztönzi a korlátlan bevándorlást, és a lap állításával szemben azt sem írja, hogy minden menekült ott települhet le, ahol akar. A lap által hivatkozott cikkében Soros részletesen kifejti, miként kellene világméretű összefogással javítani azokon a viszonyokon, amelyek a migrációt kiváltják, mivel „kevésbé bomlasztó hatású (disruptive) és sokkal olcsóbb a potenciális menedékkérőket ott vagy annak közelében ellátni,megtartani (maintain), ahol most vannak.”

De Soros realista, és tudja, hogy ha ez hosszabb távon sikerülne, az elkövetkező években akkor is be kell fogadni az Európai Uniónak évente úgy egymillió menekültet (az EU lakosságának 0,2%-át), a sikeres befogadásnak pedig kettős feltétele van: a menekült oda kerüljön, ahová szívesen megy és ahol szívesen is fogadják.

Orbán Viktor és pártja azzal vádolta a Migration Aidet, hogy Soros pénzén szervezi a kormányellenes tüntetéseket. Ezt a hazugságot azóta sem sikerült valószínűsíteni, viszont sikerült a Heti Válaszban megismételni, és azt a látszatot kelteni, mintha lenne benne valami igazság attól, hogy valóban vannak olyan emberjogi, menekültügyi, karitatív szervezetek, amelyeket Soros alapítványai nyíltan és büszkén támogatnak.Hisz ezt teszik sok évtizede szerte a világon, mivel jelentős részben éppen erre alapították őket.

„Nem is rejtem véka alá, hogy én eszmeileg a Fidesszel szimpatizálok. Tény, hogy a Soros Alapítványnak is szerepe van e tehetséges fiatal politikusgárda kinevelődésében. S ha úgy döntenék, hogy anyagilag is támogatom a Fideszt mint pártot, ezt nyilvánosan fogom tenni, nem suba alatt.” Ezt 1991 októberében nyilatkozta Soros. A Soros-ösztöndíjon nevelkedett politikusok (Orbán, Kövér stb.) vezetése alatt álló Fidesz ezt a nyilatkozatot büszkén közzétette a Tiszta lappal című kiadványában.

Semmi kivetnivalót nem talált abban, hogy az „amerikai spekuláns” a szabadon választott kormánnyal szemben egy ellenzéki pártot támogasson. Csurka István hírhedt 1992-es dolgozatában „leleplezte”, miként pénzelték agyon az amerikai támogatók Sorossal az élükön „a Fidesz egy öltözőnyi ifjúsági csapatát”, hogy az SZDSZ-szel akcióegységben megbuktassák a „nemzeti erőket”. Soros ellen brutális rágalomhadjárat bontakozott ki. A Fidesz nyilatkozatban reagált erre.

„Megdöbbenéssel figyeljük mind a Soros Alapítványt, mind pedig Soros György személyét az utóbbi időben ért nemtelen támadásokat. A fiatal nemzedék és a szakkollégiumi mozgalom támogatásával aktívan járult hozzá egy szabadabb és nyitottabb szellemi légkör kialakulásához Magyarországon.” A Népszabadság akkor föltette Sorosnak a kérdést: mit gondol, tovább terjedhet-e az a fékevesztett hangnem, amivel őt rágalmazzák. Azt felelte: „Szerintem nem. Bízom a magyarok józanságában.”

Mit gondol a kedves olvasó: bízhat még?

Révész Sándor

Forrás:Népszabadság

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr117955660

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása