CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Hülye járások minisztériuma

2015. október 19. 04:35 - csú

rogan_duhos_kerettel-264.pngÉrtelmét, és funkcióját tekintve Rogán Antal (képünkön) új homokozójának adnám ezt a nevet – ami nem példátlan a baromságok víg történelmében. A Monty Python alkotta meg a klasszikussá vált szkeccset, éppen 45 évvel ezelőtt. Ebben a mai kor Rogán-előképe, John Cleese egy bürokratát alakít, aki e minisztériumban felügyeli a hülye járásokat.

De ne judikáljunk pre, mondaná az óvatos fideszes, mert nem tudni, hogy e Magyar Vizslából kinőtt, és a Pasa parkban tovább terjeszkedő politikai jelenség mire viszi új tárcájával. Mindenesetre magához vonhatná az idióta megállók felügyeletét.

Nem telik el nap, hogy a sajtó ne mutatna be agyament példákat. Íme egy szép darab:

Az Index egy – amúgy tök normális– stációt filmezett le Öskün. Épp csak a busz nem áll meg ott, tudniillik jóval korábban el kell kanyarodnia úti célja felé. Hogy úgy mondjuk, a megállót vakvágányra tették.

A nemzet főterén, a Parlament előtt vaslábon heverő üvegtáblák óvnák a villamosra várók fejét. A szerkezet viszont csak arra alkalmas, hogy napsütésben az alant állókra többszörözze a meleget – afféle hősugárzóként. Az eső, a szél viszont vidáman átfújja-áztatja a naiv utazót.

De ezúttal is Kocsis Máté „nyóckere” viszi a pálmát. Itt pár napja három méter magasan három – szemre behajtani tilos-tábla méretű - fémkorong képezi a várót. Konkrétan semmi ellen nem véd, és ez siker, hiszen 100 százalékig diszfunkcionális objektumot alkotni mégiscsak teljesítmény.

Nehéz nem szándékos gonoszságra gyanakodni. Hülyeségre ugyanis nem mernénk… 

Veress Jenő (Népszava

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr207986215

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása