CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Simicska mancsa

2015. október 20. 04:17 - csú

simicska_lajos_1.PNG„Ha e nevet hallom: Simicska, / Zsebemben kinyílik a bicska. / Oda kapok nyomban – / A mancsa is ott van! / S nem azért, hogy késem kinyissa.” Ezt a limericket Eörsi István írta tizenöt éve. Mit tenne most az ő zsebében az a bicska? Nyilván ugyanazt. Nyílna Simicskára, Vajnára és a többi haramiára is, kinek mancsa a zsebünkben kerülgeti a bicskát. Csak az az átkozott leukémia tehet róla, hogy Vajnáról már nem készült Eörsi-limerick.

Rablóvezérek és maffiózók időközönként összekülönböznek, szövetségek bomlanak és (át)köttetnek, de a maffiózó azért maffiózó marad, ha maffiózóra lő (vissza), akkor is. Csak akkor nem, ha pentito lesz belőle, megbánja és megvallja bűneit – a többiekével együtt! Hallotta már valaki Simicskát megbánni és vallani?

Emlékszünk még, mi volt a közvetlen előzménye annak, hogy Simicska ajkán a Keresztapa szaporítóanyag lett?

Nem az, hogy a Simicska mélysötét machinációival föltáplált Fidesz mamelukjai megszavazták az (elsősorban) az RTL Klub lemészárlására szolgáló, de a közpénzekből nem finanszírozott, nem kormánypárti sajtóra is lesújtó reklámadót, mellyel elzabrálták volna reklámbevételei 40 százalékát az egyetlen igazán nagy hatású, politikai tartalmat is hordozó televíziótól, mely nem a Keresztapa befolyása alatt állt.

E törvény ellen mindenki tiltakozott, akinek a magyar sajtó, tehát a magyar nemzet szabadsága kicsit is fontos. Simicska nem tartozott ezek közé. Ellenkezőleg. Őt épp e gyalázatos törvény bukása bőszítette fel. Akkor lázadt föl nyíltan és végleg a Keresztapa ellen, akinek nyilván amúgy is elege volt a vele gátlástalanságban és dörzsöltségben versenyképes szürke eminenciás informális hatalmából, amikor Keresztapáék Európa közbelépésére rákényszerültek, hogy a törvényt megszelídítsék.

Akkor, amikor nem maradt az RTL Klub egyedül a legszemérmetlenebbül kifosztottak kategóriájában, hanem egyenletesen osztották el a reklámbevételekhez kapcsolódó közterheket, és Simicska cégeit is úgy kezelték, mint a többit. Na ez az, amit ő nem tudott elviselni. És most annak kellene drukkolnunk, hogy a Keresztapa mostani kedvence helyett a régi protektora birtokolja a TV2-t?

Egyrészt igen, mert minél kisebb a hatalmi túlsúly és minél több az ellensúly a médiában, annál jobb, és Simicska jelen pillanatban (!) nem a hatalom oldalán áll. Másrészt nem, mert Simicska a sajtószabadság ellensége, aki támogatott minden lépést, amellyel a Fidesz eltávolította magát és az országot a demokrácia normáitól és a tisztességes politizálástól, és amúgy is túlnyomórészt közpénzünk szemérmetlen lenyúlásával egybekötött állami akciókkal és megbízásokkal szerezte azt a pénzt, amellyel a TV2-t magához kötheti, ha ugyan.

Mire biztosíték egy ilyen fickó, aki soha nem mondta és nem is adta jelét annak, hogy ne lenne azonos korábbi krónikusan elvtelen és erkölcstelen önmagával?! Egyszer már megüzente a feladatukat végző sajtómunkásoknak, akik az ő bűzös üzleteit föltárták, hogy „az Úristen irgalmazzon néktek”! Ha még egyszer azt üzeni...

RÉVÉSZ SÁNDOR

(Népszabadság)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr287986225

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása