CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Kik lesznek a célkeresztben, ha elfogynak a démonizált menekültek?

2015. október 26. 02:43 - csú

celkereszt.PNGNem tudok szabadulni a gondolattól, hogy bajban van a kormány a menekültek fogytával. Itt van a gondosan felépített gyűlöletkampány révén fanatikus xenofóbbá tett állampolgári tömeg, de mi kezdenek vele, ha elfogynak a profin démonizált „arab terroristák”?

Ide kell a lapát, amivel rá lehet még tenni a lelkeket pusztító tűzre. Például Trócsányi László igazságügyi miniszter minapi brüsszeli beszéde révén. 

Arról vizionált, hogy Európa 12 milliós roma lakossága a radikálisok „célcsoportja lehet” – jelentsen e talányos mondat bármit is. A lap tudósítója a tanácskozás után állítólag megkereste a brüsszeli magyar állandó képviseletet. A szóvivő azt mondta, a romák, miután jogfosztottak, hajlamosabbak a radikalizációra… (Valóban beismerte volna egy állami tényező, hogy a romák jogfosztottak?)

Ez a gondolatmenet 2010-ben kezdődött, amikor Pintér belügyminiszter úgy vélte, éhséglázadások törhetnek ki az országban, s azóta töretlen az ív. Trócsányi májusi nyilatkozata rímel rá: Magyarország azért nem tud menekülteket befogadni, mert 800 ezer cigány felzárkóztatásáról kell gondoskodnia. (Az arra szánt milliárdok nyomát épp most ütik bottal.)

Orbán Viktor a szeptemberi nagyköveti értekezleten így fogalmazott, hazánknak „az a történelmi adottsága, hogy együtt él néhány százezer romával. Ezt valakik, valahol, valamikor eldöntötték, amit mi megörököltünk. (...) De mi nem támasztjuk senki felé azt az igényt, nyugati irányba különösen nem, hogy ők is éljenek együtt nagy számú roma kisebbséggel”.

Most tehát – ismét - a romák vannak célkeresztben. Az eljobbikosodó egyszerű néplélek hátán így lovagol a kormány. Még a balossággal aligha vádolható Heti Válasz is így fogalmaz: „Trócsányi mondatai legkevésbé sem illettek a konferencia témájához, hiszen mi köze a radikalizálódás elleni küzdelem témájához a romáknak?”

A cigányok az „újrapozicionált menekültek”. A kereslet kikövetelte kínálat. Kérdés, utánuk kiknek kell felkészülniük…?

Veress Jenő

Forrás: Népszava

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr248015743

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása