CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Tessék gondoskodni és gondolkodni!

2015. november 05. 04:23 - csú

selmeczi_gabriella.jpgAki a kormány ígéreteit figyeli, jobb, ha azt sem hiszi el, amit kérdeznek, pláne, amit mondanak.

A Nagy Fülkeforradalom győzteseinek szinte első dolga volt, hogy elkonfiskálták az „zemberek” 3000 milliárd forintnyi magán-nyugdíjpénztári megtakarítását, mondván, hogy rossz helyen van az a pénz a „tőzsdéző pénztáraknál”, majd a szirénszavú, mindig igazat mondó nyugdíjvédelmi biztos megvédi öregkorunk biztonságát. Mindenki nyugodjon meg, az a pénz kinek-kinek az egyéni számlájára kerül majd, s ha eljön az ideje, megfialva visszaadja az állam nyugdíj formájában.

Azóta Selmeczi Gabriella  a pénz és a nyugdíjszámla ígérete is eltűnt a színről. A napokban előbb

Lázár főminiszter vallotta be, hogy a kormánynak esze ágában sincs egyéni nyugdíjszámlákat vezetni, aztán Varga nemzetgazdasági tárcavezető finomított ezen: vannak is, meg nem is egyéni számlák, de azoknak a jelenlegi rendszerben semmi értelme. Azokból legfeljebb annyi derül ki, fizetik-e valaki után a bérjárulékokat vagy sem, és hány év szolgálati időről tud az állam.

Varga miniszter most mégis öngondoskodásra bíztat. Lépjünk be valamelyik nyugdíjpénztárba, mert ez a nyugodt öregkor garanciája. Reménykedjünk abban, hogy nem járunk úgy ezzel is, mint az atomerőmű a „nyugdíjára” félretett tartalékával, vagy mi a 3000 milliárdunkkal.

Emberek, tessék öngondoskodni! Tessék gondoskodni. De gondolkodni sem árt...

Forrás: Somfai Péter (Népszava)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr248046164

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása