CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

A Csepel-Szentlőrinc tengely fejbe vágta Németh Szilárd kegyeltjét

2015. november 06. 05:56 - csú

Szenteczky János jogerősen pert nyert a Csepeli Városgazda Zrt volt vezérigazgatójával, Werner Péterrel szemben (Képünkön a pervesztes: Werner Péter)

werner_peter_ok.PNGBlogunk és a Csepel újság Facebook-oldal többször jelezte: A botrányos ügyekről mélyen hallgat a csepeli lakájmédia. Most is ezt teszi. Blogunk a Csepeli Hírmondó aktuális számából kimaradt témák listájánál több hónapja folyamatosan közli a következőket: „A Magyar Narancs 2013. június 13-i számában több oldalas, tényfeltáró írás jelent meg A Csepel-Szentlőrinc tengely címmel, amelyben a Csepeli Városgazda Zrt. vezérigazgatójának vélhetően szabálytalan ügyleteiről is részletesen olvashattunk. (A cikk blogunkban itt olvasható) Az önkormányzat vezetése, a Csepeli Hírmondó nem reagált az MSZP Csepeli Szervezetének ezzel kapcsolatos nyílt levelére, amelyben az MSZP-sek követelik a gazdasági társaság összes vezetőjének menesztését, amelyet a testületi ülések egyikén a fideszes többség leszavazott. A vezérigazgató úr ügyeit tárgyalta a Népszabadság tavalyi, május 28-i, „Százmilliós zavaros fejlesztés” című cikke is, amelyet azóta is elhallgat az önkormányzat vezetése és a Csepeli Hírmondó is. Miért? 

Kérdésünkre válasz eddig soha sem érkezett Csepel mai kerületvezetőitől. Mi vártunk türelmesen. Nem hiába.’ Tegnap kaptunk egy hírt. A kerületvezetők, a szócsöveik ezt sem teszik a kirakatba. Hagyományainkhoz híven mi ezt is közzétesszük helyettük. 

Értesülésünk szerint Szenteczky János, a Csevak Zrt egykori vezérigazgatója, a csepeli szocialisták elnöke, önkormányzati képviselője jogerősen pert nyert abban a perben, amelyet Werner Péter, a Csevak jogutódjaként 2010-ben megalakult Csepeli Városgazda Zrt volt vezérigazgatója indított ellene jó hírnév megsértése miatt. Werner Péternek a ‑ jó hírneve védelmében benyújtott ‑ keresetét a Fővárosi Ítélő Tábla jogerősen elutasította, és ezzel helyben hagyta a Fővárosi Törvényszék első fokú ítéletét. Úgy tudjuk, Werner Péternek ráadásként még jelentős összeget is kell fizetnie Szenteczky János részére.

Az előzmények, mint jeleztük,  

2013. június 13-ig nyúlnak vissza. A Magyar Narancs című hetilapban ekkor jelent meg a Családcentrikus megoldások, A Csepel-Szentlőrinc tengely című cikk. Az írás azt a bonyolult viszonyrendszert bogozta ki és világította meg, amelyben a XVIII. kerületi és a csepeli közpénz megdöbbentő vándorútra indult, mire kikötött a címzetteknél és a jó hírnevére oly kényes vezérigazgatónál. A cikk állításait, tényeit a csepeliek előtt a csepeli közszolgálatinak nevezett nyilvánosság fórumain soha, egyetlen szóval sem cáfolták a megnevezettek. Werner Péter úgy gondolta, majd a bíróságon érvel, ott szerez elégtételt magának. A bíróság azonban másként döntött.

A Csepel – Szentlőrinc tengely fejbe vágta Werner Pétert, aki anno 2010-ben Németh Szilárd akkori csepeli polgármester kegyeltjeként válhatott a Csevak, majd pedig a Csepeli Városgazda Zrt vezérigazgatójává. Több tízmilliós összeget vett fel a csepeli közpénzből, amíg – egy évvel ezelőtt – útilaput nem kötöttek a talpára, és eltávolították Csepelről.

Azóta csak akkor jön Csepelre, ha a korábbi bizonyítványt és az újabb – milliós kiadásokkal járó – Városgazda perveszteséget kell magyarázni. De ez már egy másik történet. És ki tudja, van- e még más is, hol a vége, hányan és kik vannak benne? És

mennyibe kerül ez a csepelieknek?

(CSÚ)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr178053680

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása