CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Tessék bevallani már az átverést! Lebukott Csepel polgármestere

2015. december 07. 05:55 - csú

borbely_a_tuzolto-35_igeret-255-b_1.pngVAGYOK, TEHÁT GONDOLKODOM! - Na, ez az amitől a legjobban fél Borbély Lénárd, Csepel polgármestere (képünkön 35 választási ígérettel) és az állandó tettestársaiból verbúvált fideszes városvezetői bandérium, ha a csepeliekkel találja szembe magát.

VAGYOK, TEHÁT GONDOLKODOM! - Ez a jelmondata annak a bloggernek, aki egy üres politikusi ígérgetésnek nyomába eredve kesztyűt dobott a polgármester arcába, pontosabban e-mailt írt  Borbély úrnak.

Így kezdődött az a bohózatba illő, de mégis felbőszítő levélváltás-sorozat, amely a blogger és a csepeli polgármester, illetve hűbéresei között zajlott - időnként igencsak karcos kifejezésekkel, megjegyzésekkel fűszerezve.

A történetet változtatás nélkül adjuk közre:

Eltávolított ígéretek

Nap, mint nap eljárok a Budapest XXI. kerületében (Csepel) a 148-as busz Királyerdei Művelődési Ház nevű megállójánál, ahol egészen októberig az alábbi kép fogadott:kiralyerdei_postanal_a_tabla.jpgA képen nem látható jól, de a táblán

2010-2014 között ezen a helyen

felirattal, Németh Szilárd és Borbély Lénárd aláírásával ellátva, az olvasható, hogy a kisposta szomszédságában

parkot, játszóteret és modern parkolót

fognak építeni.

Felocsudva, hogy akkor már majdnem a 2015. év negyedik negyedévét írtuk 2015. szeptember 24-én e-mailt írtam Csepel polgármestérének, Borbély Lénárdnak (polgarmester@csepel.hu), hogy megkérdezzem, mi is a helyzet ezzel:

“Tisztelt Polgármester úr!

[ÉN] vagyok, Budapest 21. kerületi lakos, és a csatolt képpel kapcsolatban szeretnék érdeklődni.

 A táblán “2010-2014 között ezen a helyen” felirattal, Németh Szilárd és az Ön aláírásával ellátva, az olvasható, hogy a kisposta szomszédságában parkot, játszóteret és modern parkolót fognak építeni.

 Tisztelt Polgármester Úr, a kép 2015. szeptember 23-án készült, a park/játszótér/parkoló kiépítésének még csak előkészületei sem láthatók.

 A munkák elmaradásának okáról, vagy a tervezett lépésekről legyenek szívesek haldéktalanul tájékoztatni.

 Üdvözlettel”

Legnagyobb megdöbbenésemre 2015. október 14-én választ is kaptam Csepel fejlesztések, beruházások ellenőrzéséért felelős  referensétől:

“Köszönjük megkeresését a Mély utcai terület átalakítására vonatkozóan. Tisztelettel tájékoztatom, hogy az Ön jelzése óta az eredmény kommunikációs táblák a kerületben eltávolításra kerültek.

 Jelenleg a kialakítandó játszótér és közpark, valamint az új parkolóhelyek tervezése és engedélyeztetése van folyamatban. Az ígért beruházás 2016-ban készül el.

 A fejlesztés megvalósulásáig kérjük szíves türelmét, célunk, hogy mielőbb egy élhetőbb és modernebb környezetet teremtsünk a területen az ott élők és az arra járók számára.”

Probléma tehát megoldva a választási igéretek bizonyítéka eltávolításra került.

Sebaj, gondoltam:

“Tisztelt …!
Tájékoztatását és szíves intézkedésüket ez úton is köszönöm, viszont levelemben nem elsősorban a táblák eltávolítását kértem.
Amennyiben a projekt már az Ön állítása szerint a tervezési és engedélyeztetési fázisban van, legyen szíves részemre megküldeni, a beruházás megvalósításáról szóló határozatot, a beruházás költségvetését, és a beruházás kivitelezőjének adatait.
Válaszukat és további segítségüket előre is köszönöm”

És jött a válasz, aminek lényege, hogy ha egy kicsit bele is gabalyodunk az igazságba, kérjük az állampolgár további szíves türelmét:

“A Beruházást a 2016-os költségvetésben fogjuk szerepeltetni, ezért határozatot nem tudok küldeni Önnek.

Mivel a műszaki tartalom elkészítése van folyamatban, költségvetést és kivitelezői adatokat sem tudunk továbbítani Önnek. Várhatóan a beruházás a Kbt. hatálya alá fog tartozni. Ez esetben a törvényi szabályozásnak megfelelően közbeszerzés során kerülhet kiválasztásra a kivitelező.

A fejlesztés megvalósulásáig kérjük szíves türelmét!”

Hát ennyi.

Jelenleg ennyire futotta az állampolgári számonkérésemből.  A következőket már csak magamban gondoltam:

Tisztelt…!

Türelmem nincs, egyébként sem, ilyenekkel kapcsolatban meg pláne nincs. Ha tetszenek mondani valamit, akkor igenis tessék betartani és nem hülyének nézni, ha mégsem, akkor tessék bevallani, hogy leszarják a fejlesztéseket, vagy nincs pénz, mert nem fekszik a kerület jól a kormánynál. És leszarom, ha ez naív, mert erre kötelesek is!

Addig is kiváncsian várom a következő évi költségvetést, amit szerintem már rég el kellett volna fogadni, szóval van itt mulasztás bőven!

Még írok!

Forrás:Sum Ergo Cogito blog

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr858138172

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása