CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Egyre többen csatlakoznak a fekete ruhás nővér sztrájkfelhívásához

2016. január 03. 02:55 - csú

sandor_maria_apolono_2.PNGTüntetéssel nyitja az új esztendőt az egészségügy. Január végére-február elejére tervez sztrájkot az egészségügyben a fekete ruhás nővér. Sándor Mária megegyezett a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetével, a PDSZ-szel és a területi autonóm szakszervezetekkel az együttműködésről.

A fekete ruhás nővérként ismertté vált ápoló, Sándor Mária tüntetést és sztrájkot szervez. Rajta kívül az a 60 orvos is részt vesz a sztrájkban, akik korábban felmondtak. A sztrájkban a PDSZ, azaz a pedagógusok is részt vesznek, és több területi szakszervezet is jelezte, hogy csatlakozik az ápoló tervéhez.

Mendrey László, a PDSZ elnöke szerint elég volt a megosztottságból és összefogásra van szükség az elkeserítő helyzet miatt. Sándor Mária szerint mára összeomlott az egészségügy, körülbelül 23 ezer dolgozó hiányzik az ágazatból. (estiujsag.hu)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr688220176

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása