CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csepeli tragédiára emlékeztek

2016. január 08. 05:32 - csú

A csepeli városvezetők hivatalos internetes fórumának, a csepel.hu-nak a cikkét változtatás nélkül közöljük, megjegyezve, hogy a megemlékezést előzetesen nyilvánosan a csepeli városvezetők a csepel. hu-ban vagy más helyen nem hirdették meg:

"Megemlékezés Takács József és Papp László sírjánál

megemlekezok-2016-01-07-kettos_gyilok-2.jpgTakács József családja, a csepeli önkormányzat valamint a Magyar Országgyűlés nevében koszorúzták meg csütörtökön reggel a csepeli kettős gyilkosság áldozatainak síremlékét a Csepeli temetőben. Éppen hét esztendővel ezelőtt, 2009. január 7-én történt az az előre megfontolt, brutális gyilkosság a Csepel Sziget Általános- és Szakképző iskolában, amelynek során megölték Takács József intézményvezetőt és Papp László tanárt.

A Magyar Országgyűlés nevében Németh Szilárd parlamenti képviselő, a csepeli önkormányzat részéről Borbély Lénárd polgármester, valamint Ábel Attila és Morovik Attila alpolgármesterek helyeztek el koszorút az áldozatok sírjainál. A család képviseletében Takács Józsefné, az elhunyt intézményvezető özvegye és lánya, Takács Mónika koszorúzott. Az emlékezésen részt vettek barátok, ismerősök is, akik mécseseket gyújtottak.

Életfogytiglant kaptak a gyilkosok

A kettős emberölés elsőrendű vádlottja, Kun Tamás tényleges életfogytiglani börtönt kapott. A másodfokú vádlott, Deme Gábor leghamarabb 36 év után szabadulhat. A gyilkosok motivációiról, a bűncselekmény elkövetéséről a közelmúltban dokumentumfilm készült, amely a Kamera Korrektúra díj kiosztásánál a portré-dokumentum kategóriában harmadik lett. 

A Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskola 2016. január 4-én hagyta el véglegesen a királymajori iskolaépületet, ahol a bűncselekmény történt. Az iskola környékén állandósult botrányok miatt az önkormányzat régóta várt arra, hogy megszüntethesse a 2006 áprilisában létrejött bérleti megállapodást. Az önkormányzat szándékát látva végül az iskola döntött úgy, hogy nem várja meg a szerződés lejártát, és 2016. január 4-ig kiköltözik.

Csepel.hu

fotó: Tóth Beáta"

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr908250292

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása