CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Golden Globe-díjas a Saul fia, Nemes Jeles László magyar filmje

2016. január 11. 08:21 - csú

golden_globe-dij_saul_fianak_alairassal.PNGMost már Golden Globe-díjas filmje is van Magyarországnak! Nemes Jeles László holokausztról szóló alkotása, a Saul fia vasárnap elnyerte a legjobb külföldi filmnek járó elismerést a díj vasárnapi gáláján a Los Angeles-i Beverly Hilton Hotelben. Bár korábban Szabó István is volt jelölt A napfény ízével, a Golden Globe történetében ez az első alkalom, hogy magyar film nyert.

Ami a többi díjazottat illeti, az est két legnagyobb sztárja Sylvester Stallone és Leonardo DiCaprio volt. Stallone a Rocky-franchise új darabjával, a Creed: Apollo fia című filmmel nyerte el a legjobb férfi mellékszereplőnek járó elismerést, DiCaprio pedig legjobb drámai színész díját vitte el A visszatérőben nyújtott alakításáért. Ez lett a legjobb drámai film, a mexikói Alejandro González Inarittu pedig megkapta érte a legjobb rendezés díját is. Az est nagy vesztesei közé tartozik a Cate Blanchett főszereplésével készült Carol, illetve az Átvilágítás, arról szól, hogyan leplezte le a Boston Globe 2002-ben a katolikus egyházi személyek által kiskorúak ellen elkövetett szexuális visszaéléseket, és amelyet a szakma előre kikiáltott a legjobb filmdráma kategória nyertesének, de végül nem kapott semmit. Dráma nyert egyébként a legjobb vígjáték / musical kategóriában is. Az egész világ ezen nevet, de Ridley Scott filmjét, az Etyeken forgatott Mentőexpedíciót ebben a kategóriában jelölték, a főszereplője, Matt Damon ráadásul elvitte a legjobb vígjáték / musical színésznek ítélt díjat.

A legjobb drámai színésznő Brie Larsson, A szoba főszereplője lett. Egy olyan nőt alakít, akit öt éven keresztül fogva tart egy férfi és akinek gyereket is szül, a legjobb komika díját pedig közönség- és kritikuskedvenc Jennifer Lawrence kapta a Joyért. (nol.hu)

Részletes beszámoló a díjátadó ünnepségről ITT, további információk, vélemények, reagálások ITT

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr538260708

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása