CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Feldühödött taxisok tüntetnek Budapesten

2016. január 18. 10:25 - csú

taxisok-2016-01-18.PNGT A X IS O K K

Beváltották az ígéretüket a budapesti taxisok, hétfőn durva lépésselindítottak, és az az Uber elleni tiltakozásul és egy, a bejelentettnél órákkal korábban kezdődő demonstráción taxikkal lezárták a Bajcsy-Zsilinszky út, József Attila út, Andrássy út kereszteződését. (A legfrisseb helyzetjelentések, hírek, vélemények ITT ÉRHETŐK EL.)

A kiálló taxik egy-egy sávot szabadon hagyva akadályozzák a forgalmat a Deák térnél. Mindkét irányban a két-két sávot foglalnak el. Hatalmas, kilométeres a dugó, a taxik keresztbe állnak a kerékpársávon is. 100-120 taxis tüntet.

A Budapesti Közlekedési Központ Facebook-oldalán azt közölte, hogy a 9-es és a 105-ös autóbuszok pár perces késéssel közlekednek. a Deák és az Erzsébet tér szinte teljesen kihaltnak tűnt, alig néhány gyalogos sétált a főváros egyik legforgalmasabb terén.

Egy taxis munkatársunknak a helyszínen azt mondta, egy lépést nem gurul arrébb, amíg meg nem ígérik, hogy az Ubert megszüntetik. „A városházán mindenki csak a markát tartja a befizetett drosztdíjakért, agyonszabályozzák a működésünket, de semmit nem tesznek, miközben egy olyan társaság, amelynek semmilyen fizetési kötelezettsége nincs, nyugodtan működhet. Ha ez így marad, szarok az egészre, leveszem a minősített taxijelzésemet, megyek uberezni anélkül, hogy bármit is befizetnék az államnak" – teszi hozzá keserűen.

Az autósok türelme kezd fogyni, több sofőr is beszól a taxisoknak „Nem Orbánnal baszol ki, hanem a többi autóssal. Menjél a parlament elé, ott tüntetéssel" – veti oda ingerülten az egyikük. Elmondása szerint a Nyugati pályaudvara -Deák tér távolságot másfél óta alatt tette meg.

Egy közeli gyrosos elmondta, őt nem zavarja a tüntetés, megérti a taxisokat. Be kell fizetniük az adót, a járulékokat, vizsgáztatniuk kell az autókat, miközben az uberesek „egy szaros Suzukival” is csinálhatják. „Ami a forgalmat illeti, nekem jó volt. Bejöttek, ettek kávéztak, teáztak. Legalább nem maradtak rajtunk a hús.” Azt már egy kolléganője fűzi hozzá, hogy ő tesz az Uberre. „Kifizetem a taxit, bár ritkán utazok velük. Látja ott azt a Mercedest? Többször utaztam vele. A tulajdonosa mesélte, hogy jövőre lesz tíz éves, a fővárosi rendelet szerint le kell cserélni, pedig semmi baja nincs. Többször utaztam már vele.”

A taxisok egyébként azt pletykálják, hogy az Uber már havi több mint százezer fuvart intéz Budapesten. Ez a legnagyobb társaságok forgalmának felel meg.

Lapunk forrásai megerősítették, hogy a taxitársaságok vezetőit hajnalban behívták a BRFK-ra. Informátorunk annyit mondott, a rendőrök  megértőek voltak, azt mondták, nem kívánnak erőszakkal fellépni a demonstráció résztvevői ellen. A megbeszélésen azokról a személyekről egyeztettek, akikkel kapcsolatot lehet tartani a fejleményekről.

Kérdésünkre, hogy a rendőrök megpróbálták-e leterelni őket az útról, az egyik taxis, aki éjfél már óta demonstrál azt mondta, persze, jelezték neki, hogy elég rossz helyen áll, de amikor azt válaszolta, hogy ez egyáltalán nem véletlen, a rendőrök tudomásul vették, hogy
blokád készül.

A taxisok egyébként nem is tartanak retorziótól a demonstráció miatt. Egy körben álló társaságban mindenki egyhangúlag így nyilatkozik. „Mitől féljek? Nekem rendezettek a dolgaim, be van fizetve minden. Megittam a kakaómat, most már jöhet bármi. A kérdés, hogy félünk-e, persze jogos, én is hallgatom a híreket, de most már neme érdekel semmi. Nem tartok attól, hogy nyomozni fognak utánam” szegi fel a fejét az egyikük. (nol.hu)

(A legfrisseb helyzetjelentések, hírek, vélemények ITT ÉRHETŐK EL.)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr618282396

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Uber - a csalás, ami senkit nem zavar. 2016.01.18. 17:35:08

Te is az adócsalókat támogatod? Isten hozott Magyarországon!   Tudjátok, hogy miért versenyképes az Uber? Mert nem fizet semmilyen adót és nem felel meg semmilyen szabályozásnak. Egy csaló cég. Az Ubert minden felelősen gondolkodó embernek utálnia...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása