CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Leváltották a Csepeli Hírmondó vezérkarát, Vidát eltüntették, Ábel lapít, Szentesi Zöldit jól eldugták...

2016. január 19. 05:59 - csú

szentesi_zoldi_laszlo.PNGA Csepeli Hírmondó impresszumát olvasva tudtuk meg, hogy Szentesi Zöldi László (képünkön)  lett a Csepeli Hírmondó lapigazgatója.

Szentesi Zöldi „újságíró-betyárkutató”,  Bayer Zsolt „barátja”, aki magát „szegről-végről Zöld Marci leszármazottjá” – nak tartja, s akinek „..Chrudinák Alajos…a tulajdonképpeni keresztapja”,

Egy tisztességes lapnál az ilyen változást, általában az első oldalak egyikén megjelentetik, indokolják néhány sorban, bemutatják az új vezetőt, honnan jött, kicsoda-micsoda, nem pedig az impresszumból tudja meg az olvasó. A Csepeli Hírmondó azonban nem így működik.

Valamiért el kellett dugni a 19. oldal alján aprócska betűkkel megjelentetett impresszumba a változást. Ott azonban további változásról is értesülhettünk: a lap eddigi szerkesztőségvezetőjét leváltották, csak  közreműködő lett, s ez a titulus illeti meg ezután a korábbi munkatársakat is. Ezek szerint a szerkesztőség is megszűnt? Még a frissiben kinevezett lapigazgató fejére nőne a kollektíva, amit

az igazgató individuuma valószínűleg már nem bírna elviselni.

vida_es_abel_egyutt_-621-felirat_nelkul.pngEzzel még nincs vége. Vida Istvánnak (a fenti fotó baloldalán), a lapot kiadó Csepeli Városkép Kft. ügyvezető igazgatójának a neve is kikerült a listából. Lehet, hogy ezek után nem akar név szerinti felelősséget vállalni a gazdasági társaság által kiadott lapért, vagy Szentesi úr személyisége őt sem bírja? A lap megjelentetésében közreműködők közül Halászi Vilmost Lass Gábor váltotta.

Vajon mi az oka a változásoknak? Miért nem lehetett ezeket a személyi döntéseket és az idevezető okokat nyilvánosságra hozni? Lehet, hogy a közpénzből fenntartott lap tulajdonosa, az önkormányzat, illetve vezetése nem volt elégedett a szerkesztő munkájával? Ez viszont felveti Ábel Attila, a Csepeli Hírmondó tevékenységét felügyelő, koordináló, irányító (a nem kívánt törlendő) alpolgármester felelősségét is.

Persze, az is előfordulhat, hogy a tisztségviselők mindennel elégedettek voltak, csak úgy ítélték meg, egy szélsőjobboldali hetilap (Magyar Demokrata) főmunkatársának, Szentesi Zöldi Lászlónak és riporterének Lass Gábornak a bevonásával végképp a szélsőjobb irányba lehet vinni a Fideszt egyébként is teljesen kiszolgáló Csepeli Hírmondót.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr518281486

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása